Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2015.08.30: LELKES SZABADEGYETEM

2015.08.30 19:15
A Lelkes Szabadegyetem, amit remélem később ELSŐ Lelkes Szabadegyetemnek fogunk hívni :) egy teljes napos edzés volt, ahol délelőtt motoros nyúlhúzás nélkül edzettük a teljesen kezdőket, illetve azokat a haladókat, akik a startboxból történő indulást akarták megismertetni kutyusaikkal.
 
A teljesen kezdők úgynevezett benyuszizáson vettek részt, ahol egy pecabottal huzigált csalinyúlszőrt kellett elkapniuk. Ennek a kis edzésnek az a lényege, hogy felélesszük kutyánkban a zsákmányszerző ösztönt, megtanítsuk arra, hogy akarja elkapni a csalit. Innen a következő lépés még a délelőtti programban rövidszakaszos motoros húzások voltak, hogy a motorhanghoz is hozzászokjanak.
 
A haladókkal startboxos indulást gyakoroltunk, előbb áteresztve a kutyákat a nyitott boxon (természetesen a kijáratnál csaliszőr várta őket), majd egyre nehezítve: először elől zárt hátul nyitottan, végül mindkét oldalon zárt boxból gyakoroltuk az elengedést. Itt is volt még ebéd előtt motoros húzásos próba is.
 
Ebéd után következtek a "rendes" edzőfutamok, kézből vagy boxból, de motoros nyúllal, 70 és 270 méteres távon, majd az egyéni és társas licencfutamok.
 
Pár fotó Laczkó Krisztiántól és Sós Edittől: