Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2015.11.08 - 2. LELKES SZABADEGYETEM

2015.11.08 08:00

IDEI UTOLSÓ RENDEZVÉNYÜNK, egy edzésnap kezdőknek, haladóknak, kicsiknek, nagyoknak, benyuszizással, startbox tanulással, ebéddel, jó kedvvel, ahogy szoktuk. :)

Reggel hajnalok hajnalán gyülekeztünk azokkal, akik a nyusziűzéssel akartak teljesen kezdőként ismerkedni, és azokkal a haladókkal, akik a startboxból történő indulást akarták futamok előtt gyakorolni. 

Pár fotó Katona Lászlótól a startbox gyakorlásról:

Az időjárás kegyes volt hozzánk, amikor kiértünk még párás, ködös idő volt, és igen hüvös, de pont 10-re, amikor a program kezdődött, már tökéletes napsütés volt. (Sós Edit fotója a pályáról)

Futamok a következő sorrendben zajlottak:

480m, 70m boxból, 70m kézből, 270m

a délelőtti futamok után még maradt egy kis időnk ebédig, így ki tuduk hirdetni nyereményjátékunkat is. Egy Lelkes Szponzortól kaptunk 30 db kutyajátékot, és törtük a fejünket, hogy mi alapján osszuk szét őket. Végül Kata kitalálta, hogy fogadhassanak a gazdik a kutyájukra: saccolják meg, milyen időt fog futni az adott távon (csak azok fogadhattak, akiknek startboxból indult a kutyájuk, hiszen onnan pontos a mérés). Véletlen volt, de nagyon jól jött ki, hogy pont 30 fogadónk volt, így mindenki kapott ajándékot, tervezni sem lehetett volna jobban. Az elsőnek, aki a legpontosabban saccolt annyi előnye lett, hogy ő választhatott legelőször, és így tovább.

Nagy volt az öröm gazdiknak, kutyáknak egyaránt.

A finom székelykáposzta ebéd előtt még egy csoportfotót is összehoztunk (Sós Edit fotója):

 utána pedig a délutáni futamok következtek, majd két társas (hatos) licencfutammal zártuk a programot. 

Társas licencet szerzett:

- Borika, keverék, tul: Takács Eszter

- Brutusz, malinois, tul: Nagy Szilvia

- Cani-ball Pí, border-staffy, tul: Szatyina Szilvia

- Kimi, leopárd kutya, tul: Tóbiás Zsófia

A délutáni program kiemelkedő, legaranyosabb futama az ötös tacskó futam volt (VersenyVirsli csapat), hatalmas tapsot kaptak a pöttömök, érdemes megnézni róluk ezt a rövid videót:

www.youtube.com/watch?v=rh16FYcqI40

és a VersenyVirsli Csapat:

Pár fotó Sós Edittől:

Pár fotó Laczkó Krisztiántól:

Pár fotó Vereczkei Zsanettől: