Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2016.04.10: 4. LELKES SZABADEGYETEM

2016.04.11 13:33

Sok izgulással teltek az előkészületek, már ami az időjárást illeti... de kegyes volt végül hozzánk, mert bár igen hűvös volt, de legalább nem esett az eső. Érdekes ez a kutyás sportban: mi jobban szeretjük a jó meleget, napsütést, de a kutyáknak a futás, az erőkifejtés miatt tán még jobb is a 15 fok, ami vasárnap volt. :)

A program szokásosan a benyuszizással kezdődött (tréner: Varga Györgyi), haladók és az ügyes kezdők pedig mehettek startboxot gyakorolni (tréner: Takács Eszter). Hihetetlen hány új érdeklődő látogatott el most hozzánk, nagyon nagyon örültünk ennek, de rendesen kellett pörgetni az eseményeket.

A felkészítés után beindult a motoros nyúlhúzás, öröm volt látni, hogy milyen sokan futottak tökéletesen már elsőre, és aki elsőre még félénk volt, azok is szépen teljesítettek másodszorra. 

a kezdők és kis szünet után jöttek a licences verenyzőink, illetve azok a haladók, akik már tudnak startboxból indulni. Náluk már nem volt kérdés, hogy végigfutnak-e, sőt, páran sikeres egyéni és csoportos licencet tettek.

Sikeres egyéni licencet tett:

LILI,  Paréj Zsuzsi magyaragara

ICEY, parson russell terrier,  Füzesi Hajnalka kutyája

Sikeres elsőkörös társast licencet futott:

EVIN, Pásztor Petra leopárd kutyája

gratulálunk!

A pályaedzés mellett egész napos futópados edzésünk is volt (tréner: Karafa László), ami talán szokatlan, de készülünk augusztus 21-i versenyünkre, a RUNNING GAMES-re, illetve júliusi FUTÓPADOS versenyünkre. Ez a sportszám ismert a bull tipusok körében, de nekünk "mezei" Lelkeseknek újdonság volt. Öröm volt látni, hogy még a törpe tacsik és parson russellek is milyen féktelen örömmel hajtották a padot a csali reményében.

Jani, a lángosos ismét jött, mindannyiunk örömére, plusz kilóink bánatára :)

Örömünkre szolgált, hogy pár agaras barátunk is kinézett a rendezvényünkre egy-két húzás erejéig, mi meg megcsodálhattuk az agarak gyönyörű mozgását, futását.

válogatás Sós Edit fotóiból:

válogatás Laczkó Krisztián fotóiból: