Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2016.05.22: 6. LELKES VERSENY - Kezdők Versenye

2016.05.22 20:39

Oly sok rossz idő, hideg és eső után végre jó időre ébredtünk a Kezdők Versenyén.


Erre a versenyre sokan jöttek olyanok is, akik még az életükben nem jártak agárpályán, így a versenyprogram előtt felkészítést, azaz benyuszizást tartottunk (trénerek: Varga Györgyi, Szedres Anikó).

A kezdők versenye vidám látványosság, mert igaz, sokan vannak, akik már nem először járnak nálunk, és jól futnak, vagy még kezdők, de nagyon zsákmányosak, ők szintén jól futnak, de sok kutyus még nem teljesen érti, mit is kéne tennie, vagy aggódhat a nyúlgép hangja miatt, ezért a gazdik itt buzdíthatják, hívhatják őket, akár együtt is futhatnak a kutyájukkal, minden megengedett :)

Érkezéskor mindenki kapott Lelkes kitűzőt és katalógust:


Természetesen a kezdők kézből indulnak, nem startboxból, mint a haladók. A versenyzőket trénerünk Györgyi indította most is, Kiss Ági segített mint starter. Időméréről Vasicza Bálint gondoskodott, a jegyzőnk a mai napon is Dóczi Kata volt, köszönöm mindnyájuk munkáját, a terepen és a zsűriházban dolgozókét is, profik voltak, mint mindig.
Két távon volt verseny: 70 méteres egyenes távon és 270 méteren körön.
A teljesen kezdők mindig 70 méteren indulnak, hogy a gazdik szükség esetén hívhassák őket a célegyenesben.
270 méterre már azok neveztek, akik gyakorlottabbak, és most is volt egy tucatnyi versenyző, aki mindkét távra nevezett; ehhez nem csak profizmus kell, hanem megfelelő erőnlét is, hiszen ők négyszer álltak starthoz a versenynapon, hogy a Szuperkupán is indulhassanak.
Fajtacsoportban indultak a nagytestű agarak és a bedlington terrierek. Mindenki nagyon ügyes volt, a gazdik is, trénereink is jó munkát végeztek.

Nagyon vártuk a mókás pillanatokat is, hiszen most először adtuk ki a "Jánoska díjat", amit Zétényi Dóri és bullmasztifja Jánoska ajánlottak fel a "legkreatívabb" futónak :) Ezt ma, először Brúnó boxer kapta, aki az elődöntőben nem nagyon "kapta el" a startot, gazdinak vele kellett elindulnia futva, majd a cél előtt Brúnó - természetesen - legyorsulta gazdit, és még méltatlankodva vakkantott is párat :)

Nagyon örültünk, hogy kijött a rendezvényre a FiskePulver is, sátorral és információs anyagokkal, valamint felajánlásukkal, amely szerint minden első helyezettünk kapott egy zacskó FiskePulvert. Köszönjük ez úton is!


A Bol-Dog csapat is ellátogatott hozzánk egy standdal, gyönyörű nyakörvekkel, pórázokkal, és közös kollekciónkkal, a LELKES by Bol-Dog kollekcióval.

Ebédre paprikás krumpli készült bográcsban, el is fogyott utólsó cseppig, nagyon finom volt, Margó és Zoli, köszönjük!

Csoportkép is készült rólunk ebédszünetben:

bedlingtonos gazdik:

jack russelles gazdik:

A teljes versenynapon lehetőség volt futópados edzésre is, ezt Karafa László vezette, sokan ki is próbálták, hiszen a közeljövőben két olyan versenyünk is lesz, ahol futópadon (is) mérik össze erejüket, ügyességüket a Lelkes Kutyusok.

A színes nap végén edzőfutamok is voltak, megérkeztek a haladók, így ők is megtisztelték jelenlétükkel az eredményhirdetést.

70 méteren 11 Divizióban hirdettünk eredményt, 270 méteren 4 Divizióban, volt két Vigaszági csoportunk (70 és 270 m) illetve az Agár és a Bedlington Fajtacsoport. A Szuperkupában 16 kutya vett részt.
Gratulálunk mindenkinek!

EREDMÉNYHIRDETÉS: SZUPERKUPA

EREDMÉNYHIRDETÉS: 270m - DIV-1

EREDMÉNYHIRDETÉS: 270m - DIV-2

EREDMÉNYHIRDETÉS: 270m - DIV-3

EREDMÉNYHIRDETÉS: 270m - DIV-4

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-1

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-2

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-3

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-4

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-5

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-6

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-7

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-8

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-9

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-10

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - DIV-11

EREDMÉNYHIRDETÉS: AGÁR FAJTACSOPORT, 270m

EREDMÉNYHIRDETÉS: BEDLINGTON TERRIER FAJTACSOPORT, 270m

EREDMÉNYHIRDETÉS: 70m - VIGASZÁG

EREDMÉNYHIRDETÉS: 270m - VIGASZÁG