Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2016.07.17: LELKES COURSING EDZÉS/FELKÉSZÍTÉS

2016.07.17 18:02

Az utolsó pillanatig és még azon túl is reménykedtünk, hogy eláll az eső.... ekkor már 2 napja esett egyfolytában, a pálya homokos futófelülete váltakozva vált tóvá és mocsárrá. Persze hiába a remény, azt is elmosta végül az eső...

Na de nem így a rendezvényünket! Sok bátorszívű Lelkes döntött úgy, hogy első a kutya, és tény, hogy az eső nagyobb számban viselte meg a gazdikat, mint a kutyákat :)

Az agárpálya által közrefogott füves terület járható volt, nem volt dagonya, még csak csúszós se volt, és miután megoldottuk, hogy legalább a nyúlhúzó gép ne ázzon, el tudtuk kezdeni a futamokat. Előtte persze volt benyuszizás, Györgyi a szó szoros és átvitt értelmében állta a sarat.

Ő, Sós Edit fotósunk és elsősorban a nyúlhúzó stáb, Bácskai Kati, Zsolt, Fruzsi, Dávid Gábor ázott (és dolgozott) a legtöbbet, nem tudjuk nekik eléggé megköszönni önfeláldozó munkájukat.

A kezdők egyeneseket, a haladók és későbbi körökben a kezdők is kis kört mentek, akkorát, ami a területen biztonsággal elfért (kb 300-350 métert). A kutyáknak a valódi kihívás nem is az eső volt, hanem a fecskék, akik ott repkedtek a pálya közepén, és többeket is eltérítettek a nyúlűzéstől.

Miután mindenki futott egyet, megfordítottuk a pálya illetve a húzás irányát, hogy a kutyák ne megszokásból fussanak.
Ezen a napon bírálat nem volt, a kutyák örömére edzettünk, illetve azoknak volt ez jó tanulás, akik majd augusztusi "RUNNING GAMES" versenyünkön indulni fognak, ahol az egyik versenyszám coursing futam lesz. Azért az edzőfüzetekbe bejegyeztük a részvételt, Dóczi Kata az "idő"-höz odaírta, hogy "esős", a helyezéshez pedig, hogy "hös" - igaza is volt :)

Délután kilátogatott hozzánk Király Levente, költő, író, szerkesztő, akinek nemrég jelent meg egy kutyás témájú verseskötete "Van egy kutyánk" címmel. Érdemes beszereznie mindenkinek, aki szereti a vicces, aranyos, kutyás témájú limerickeket, amelyek most 0-tól 100 éves korig szórakoztatnak mindenkit.

Kint volt velünk Jani lángosos is, finom lángosai, palacsintái enyhítettek az eső okozta szenvedésen :D

Murphy törvényei ezen a napon is működtek: utolsó futam után 5 perccel elállt az eső, mire hazaértünk, sütött a nap, arról meg ne is beszéljünk, hogy hétfőn milyen szép idő volt (mert megüt a guta) :)

Összességében (és ha a kutyákat kérdeznénk) jó kis nap volt, újra kiderült, hogy a sportkutyások külön "állatfaj", akik holmi esőt, kániklát, viharos szelet meg sem éreznek, ha a kutya öröme a cél. Büszke vagyok a csapatra és köszönöm mindenkinek, gazdiknak és dolgozóknak, akik a körülmények ellenére is beletették a munkát a mai napba!

Pár fotó Sós Edittől a futamokról: