Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2016.08.21 - THE RUNNING GAMES - HUNGARIAN EDITION

2016.08.21 08:00

A Lelkes Évad kiemelt eseménye közös szervezésben az ADBA Club Hungary-vel. Három területen mérik össze a kutyák ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket: agárpálya futamban, coursing futamban és futópadon. Helyszín ez alkalommal az Alsónémedi Agárpark, 2351 Alsónémedi, Főúti erdő 11, GPS: 47°17'29.7"N 19°11'03.2"E

NEVEZÉS:
nevezési díj: 5000.-/kutya
(csak előzetes regisztrációval, helyszíni nevezés nincsen)
ADBA klubtagoknak: 4000.-/kutya
Lelkes klubtagoknak: 4000.-/kutya

Nevezési határidő:
2016 augusztus 17, szerda 24.00

a nevezéseket erre az email címre küldjétek:
allatijooo@gmail.com (Nagy Andrea)
a levélben szerepeljen:
- kutya neve:
- fajtája:
- neme:
- életkora:
- tulajdonos neve, telefonszáma :
bull tipusúknál:
- divizió vagy fajtacsoport
- súlya (kb):

------------------------------------------------

Általános szabályok a versenyen:
Megjelenés, fegyelem
A rendezvény egész területén kötelező a póráz használata, agresszívabb kutyákon a szájkosár. A pálya nem ismerkedési helyszín, nagyobb sétára, bemelegítésre a versenyszámok helyszínétől távol van lehetőség, de ott is csak pórázon.
A versenyen csak egészséges, megfelelő fizikai kondícióban lévő kutya indulhat. Amennyiben a rendezvény szervezői úgy ítélik meg, hogy egy kutya állapota nem megfelelő a versenyzéshez (pl. sántít, láthatóan nem bírja a meleget stb.) kizárhatják a versenyen való részvételből.
A versenyen csak érvényes veszettség elleni oltással, az oltási könyv bemutatásával, 9 hónapnál idősebb kutyával lehet részt venni.
Futamra -legyen az pályav...erseny, coursing, vagy futópad sprint - 3x szólítunk (maximum 2 percen belül), aki harmadik szólításra nincs ott, az kizárásra kerül a futamból, az összesített eredményekbe erről a területről nem fog tudni pontot vinni.

A verseny lebonyolítása
A versenyen 3 versenyszámban, csak összetettben van lehetőség a nevezésre. A versenyszámokban külön nem lesz eredményhirdetés, de lehetőség van versenyszám kihagyására, ebben az esetben a kutya abban a versenyszámban 0 pontot kap.
Mivel a diviziós beosztásokat pályaidő alapján fogjuk előre eldönteni (a versenyben mindenből csak 1 futam lesz), így csak azok nevezhetnek, akiknek van legalább 1 mért idejük 70 méteren, boxból. Bull típusú terriereknél ez nem követelmény, mert ők súlycsoport alapján lesznek kettéosztva!
A KVALIFIKÁCIÓHOZ SZÜKSÉGES FUTAMOT csak az alábbi időpontok egyikén lehet megszerezni! Korábbi időket nem tudunk figyelembe venni.
június 26.
július 3. (futópad is!)
július 16. v 17. (még szervezés alatt)
augusztus 7. (futópad is!)
Akiket nem tudunk sem fajtacsoportba, sem divizióba sorolni, vagy akik akkor jönnek életükben először (nincs mért idejük 70m-en), ők a "FUNNY GAMES"-en indulhatnak osztatlan csoportban.
A három versenyszám a következő:
- coursing - (P)ontozás
- pályaverseny - (I)dő
- futópad sprint - (T)ávolság
vagyis PIT :)
A versenyszámokban elért helyezés alapján a kutya pontot szerez a következőképpen:
I.hely - 25 pont,
II. hely - 18 pont
III.hely - 15 pont
IV. hely - 12 pont
V.hely - 10 pont
VI. hely - 8 pont
VII. hely - 6 pont
VIII. hely - 4 pont
IX. hely - 2 pont
X.hely - 1 pont
A fenti pontok összege adja majd az összetett eredményt.
Díjazva divíziónként/fajtacsoportonként az összetett első 3 helyezett lesz.
Egy divízióba 8-10 kutyát sorolunk.
Minden fajta, ahol 6 vagy ennél több indulót regisztrálunk, saját fajtacsoportban versenyezhet, amennyiben erre igény van.
Fix fajtacsoport a bull típusú terrierek csoportja, ezen belül két súlycsoport lesz: 0-23 kg és 23kg felett.
Amennyiben törzskönyves Amerikai Staffordshire Terrier, Amerikai Pit Bull Terrier stb. fajtacsoportra lesz elegendő jelentkező, ők természetesen versenyezhetnek külön a bull típusú terrierektől.
Pályaverseny
Felszerelés
Pályán kötelező a szájkosár használata; olyat érdemes választani, ami elég nagy ahhoz, hogy tudjon benne kényelmesen levegőt venni a kutya, de elég biztonságos ahhoz, hogy ne essen le.
Futam közben a szájkosáron kívül semmi más nem lehet a kutyán (sem nyakörv, sem bolhanyakörv, sem hám).
Startbox, időmérés
A futam zárt (legalább elől zárt) startboxból indul, a rostély felnyílásakor indul az időmérés. Startbox tanulásra lesz lehetőség a verseny időpontig, és esetleg a verseny előtt is (figyeljétek majd a későbbi közleményeket).
Futam
A pályaversenyzés egy gyorsasági sprintverseny, ahol adott távot (kb. 100 méter) kell minél gyorsabban megtenni, ezt a startbox nyílása és a célegyenesen való áthaladás között mérjük századmásodperc pontossággal. Ha az első futam nem teljesül (nincs időmérés, mert visszafordult, vagy megtorpant, nem jött ki a boxból), akkor még egyet próbálkozhat a kutya. Hiba estén azonnal kell újra próbálkozni, pihenésre nem lesz lehetőség. Versenyen egy teljesített futam a cél.
Coursing
Felszerelés
A coursing pályán nem kötelező a szájkosár használata, de a bíró kérheti. Amennyiben a bíró előírja, olyat érdemes választani, ami elég nagy ahhoz, hogy tudjon benne kényelmesen levegőt venni a kutya, de elég biztonságos ahhoz, hogy ne essen le.
A kutya kézből indul a starter jelzésére.
Futam közben a szájkosáron kívül semmi más nem lehet a kutyán (sem nyakörv, sem bolhanyakörv, sem hám).
Ha az első futam nem teljesül (pontozhatatlan, mert visszafordult, vagy megtorpant, nem indult el a nyúl után, a pálya fele előtt visszafordult), akkor még egyet próbálkozhat a kutya. Hiba estén azonnal kell újra próbálkozni, pihenésre nem lesz lehetőség. Versenyen egy teljesített futam a cél.
A coursing futam esetében nincs időmérés.
A coursing bírók öt alapszempont szerint bírálják a kutyák teljesítményét. Ezeket a szempontokat pontozzák, majd a pontokat összesítik, így alakul ki a versenyszám helyezési sorrendje. A szempontok:
- Gyorsaság
- Űzési kedv
- Intelligencia
- Fordulékonyság
- Állóképesség
Futópad sprint
Felszerelés
A kutya egy normál bőr vagy szövet nyakörvet, vagy hámot viselhet. Fém nyakörv, fojtó stb. nem engedélyezett.
Ha az első futam nem teljesül (nem indul el a kutya a futópadon, megfogja a csalitárgyat), akkor még egyet próbálkozhat. Hiba estén azonnal kell újra próbálkozni, pihenésre nem lesz lehetőség. Versenyen egy teljesített futam a cél.
A kutyák egy mechanikus futópadon futnak két percig. Ezen idő alatt megtett távolságot egy - a futópadra szerelt - kerékpár kilométerórával mérik.
A kutyák motiválására engedélyezett bármilyen tárgy pl. játék, labda, szőr, hurka stb. Sem a gazda, sem a motivációs tárgy nem érhet a kutyához vagy a futópadhoz az időmérés elindítása után.
Döntetlen esetén egy, egy perces futam dönt az ugyanolyan távolságot elérő kutyák között.

szervezők:

ADBA Club Hungary és Lelkes Edzőklub Bt.