Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2016.08.21: THE RUNNING GAMES - HUNGARIAN EDITION

2016.08.21 08:00

Gyönyörű időben, gyönyörű helyszínen (Alsónémedi Agárpark) rendeztük meg idei évadunk kiemelt eseményét, triatlon versenyünket, a RUNNING GAMES-t. Ez egy pit bulloknak kitalált verseny, ahol a kutyák három versenyszámban mérhetik össze erejüket: agárpályán, ahol adott távon időt mérünk, futópadon, ahol adott idő alatt megtett távot mérünk, és coursing futamban, ahol pedig a stílust pontozzuk. Most először ezt a versenyt megnyitottuk minden más fajta és keverékek előtt is, így szép számú nevezéssel néztünk elé az izgalmas napnak.

Hadd idézzem előbb a versenykiírást, hiszen ez most nagyban különbözött minden eddigi versenyünktől:

"A verseny lebonyolítása
A versenyen 3 versenyszámban, csak összetettben van lehetőség a nevezésre. A versenyszámokban külön nem lesz eredményhirdetés, de lehetőség van versenyszám kihagyására, ebben az esetben a kutya abban a versenyszámban 0 pontot kap.
Mivel a diviziós beosztásokat pályaidő alapján fogjuk előre eldönteni (a versenyben mindenből csak 1 futam lesz), így csak azok nevezhetnek, akiknek van legalább 1 mért idejük 70 méteren, boxból. Bull típusú terriereknél ez nem követelmény, mert ők súlycsoport alapján lesznek kettéosztva! Fajtacsoportnál nem szükséges sem a 70 méteres kvalifikáció, sem a súly, itt a fajta a közös nevező.
Akiket nem tudunk sem fajtacsoportba, sem divizióba sorolni, vagy akik akkor jönnek életükben először (nincs mért idejük 70m-en), ők a "FUNNY GAMES"-en indulhatnak osztatlan csoportban.
A három versenyszám a következő:
- coursing - (P)ontozás
- pályaverseny - (I)dő
- futópad sprint - (T)ávolság
vagyis PIT :)
A versenyszámokban elért helyezés alapján a kutya pontot szerez a következőképpen:
I.hely - 25 pont,
II. hely - 18 pont
III.hely - 15 pont
IV. hely - 12 pont
V.hely - 10 pont
VI. hely - 8 pont
VII. hely - 6 pont
VIII. hely - 4 pont
IX. hely - 2 pont
X.hely - 1 pont
A fenti pontok összege adja majd az összetett eredményt.
Díjazva divíziónként/fajtacsoportonként az összetett első 3 helyezett lesz.
Egy divízióba 8-10 kutyát sorolunk.
Minden fajta, ahol 6 vagy ennél több indulót regisztrálunk, saját fajtacsoportban versenyezhet, amennyiben erre igény van.
Fix fajtacsoport a bull típusú terrierek csoportja, ezen belül két súlycsoport lesz: 0-23 kg és 23kg felett."

Végül lett 5 divizió, egy osztatlan Funny Games csoport, egy Agár fajtacsoport, és a Bull tipusú kutyák két csoportja 23 kg alatt és felett. Utolsó pillanatban még kiírtunk versenyt babakutyáknak (9 hónapos kor alatt) is könnyített feltételekkel, kisebb coursing futammal és rövidebb futópad sprinttel.

Minden versenyző 12 fős csoportokba lett beosztva, így előre meg tudtuk mondani, hogy ki mikor melyik versenypontra mehet versenyezni. Szerencsére mind a versenyzőink, mind a munkatársaink nagyon precízek, pontosak és fegyelmezettek voltak, így sikerült a terv: percre pontosan tudtuk végigvinni a versenyprogramot. Ezúton is köszönettel tartozunk a stábnak:

Agárpálya: Bak László (időmérés, nyúlgépkezelés), Dóczi Kata (jegyző, versenybíró) és Proksa Antal (starter)

Futópad: Karafa László (versenybíró), Tuza Kata (jegyző), Rompos Luca (mérlegelés)

Coursing: Gyóllai Emese (versenybíró), Nagy Henrietta (nyúlhúzás), Nagy Andrea (nyergelő), Artim Enikő (starter) és Márió (kvad)

Köszönjük a munkát még: Gergely Eleonóra és Köteles Vanda (regisztrációs pult), fotósainknak: Skrach László (agárpálya), Sós Edit (coursing) és Vereckei Zsanett (futópad).

LEGNAGYOBB KÖSZÖNET pedig az ADBA Club Hungary-nek jár a közös munkáért (elnök: Karafa László)!

A verseny azért is érdekes volt, mert nem igazán lehetett megjósolni a várható eredményeket. Bár számtalan kimagasló teljesítményű kutya indult, de mindnek megvolt a maga "szakterülete": akiről tuduk, hogy jót fut az agárpályán, nem biztos, hogy annyira jól teljesített futópadon, akiről tudni lehetett, hogy kimagasló futópadsprinter, bakizhatott a coursingen... és így tovább, szóval nagy izgalommal vártuk a végeredményt.

Szponzorunk a DogShop.hu jóvoltából elképesztően gazdag díjazás várt a nyertesekre, hatalmas zsák tápot kaptak nem csak az első, de a második helyezettek is, voltak akik RedDingo hámot nyertek a szép serlegek és érmek mellett. Külön díjaztuk még azt a három kutyát, aki az aznapi versenyen a legjobb teljesítményt nyújtotta a három terület valamelyikén, így rozettát kapott: "Best of Track", "Best of Treadmill" és "Best of Field".

EREDMÉNYHIRDETÉS

BULLTIPUS, 23 KG ALATT:

első helyezett: MAMBA, amerikai pit bull terrier, tul: Molnár Beáta


23 KG FELETT:

első helyezett: ZOOM, amerikai pit bull terrier, tul: Rompos Luca

AGÁR FAJTACSOPORT:

első helyezett: PANNON ORIENTAL ÁBEL, magyar agár, tul: Gomba Andrea

DIV-1:

első helyezett: BRUTUSZ, malinois, tul: Nagy Szilvia

DIV-2:

első helyezett: RUDI, foxterrier, tul: Bozsoky Györgyi

DIV-3:

első helyezett: VILDA, bullterrier, tul: Bíró László

DIV-4:

első helyezett: MILÓ, border collie, tul: Fekete Regina

DIV-5:

első helyezett: DIÓ, szálkásszőrű tacskó, tul: Szabó Mátyás

FUNNY GAMES:

első helyezett:: AMAYA, argentin dog, tul: Szőlősi Kármen

BABAFUTAM:

első helyezett: LUCY, tacskó, tul: Clair Tamás

BEST OF TRACK:

BRUTUSZ, malinois, tul: Nagy Szilvia

BEST OF TREADMILL:

ARLENE, amerikai pit bull terrier, tul: Vereckei Zsanett

BEST IN FIELD:

RUDI, foxterrier, tul: Bozsoky Györgyi

PÁR FOTÓ AZ AGÁRPÁLYA FUTAMOKRÓL:

PÁR FOTÓ A FUTÓPAD FUTAMOKRÓL:

PÁR FOTÓ A COURSING FUTAMOKRÓL:

ÉS EKÖZBEN...