Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2016.08.28: EDZÉS MARCHEGG-BEN, AUSZTRIÁBAN

2016.08.28 16:31

Túl a Running Games-en, túl a versenyévadunk nagyobbik felén kimentünk kicsit lazítani a Marcheggi Agárpályára (Ausztria). Már az felüdülés volt, hogy mi most vendégek voltunk, nem szervezők, de ráadásul az osztrák pálya sok mindenben különleges: gyönyörű füves a pálya, elektromos, csendes nyúlhúzással, szép környezetben, mindig kedves vendéglátókkal. Itt a "nemagarak" Barátok (Freunde), és ugyanúgy megvannak az edzésnapjaik és versenyeik, mint Isaszegen a Lelkes Csapatunknak.

Most vasárnap a Klubtagjainkat vittük magunkkal, akik érvényes 2016-os klubtagsággal rendelkezdtek, nekik kedveskedtünk ezzel a plusz programmal.

Igen korán indultunk, hogy 9-re kiérjünk, de megérte! alig parkoltunk le, iratkozhattunk fel a futamokra, futhattunk kézből és boxból is, szólót is és társas futamokat is. Minden kutyánk futott, ki profibban, ki kevésbé, de mindegyik élvezte nagyon. Három dalmata  (Zack, Molly, Berci) és Vidra még négyes futamot is futott kézből, nagyon aranyosak és ügyesek voltak.

Edzés után lementünk a közeli tóhoz, megúsztattuk a sportolóinkat, így nem csoda, hogy hazafelé kicsit csendesebb volt a bagázs, mint kifelé :)


Szuper nap volt, köszönjük a szervezést Bácskai Julinak és a szíves vendéglátást a kinti Klubnak! www.arh-marchegg.at/

CSAPATUNK:

köszönjük a fotókat: Piller Emese, Hoppál Dóra :)

BESZÁMOLÓK GAZDIKTÓL - KISS ÁGNES (Mogyi, keverék és Jamee, jack russell terrier) beszámolója

Hát akkor én is élménybeszámolok, mert az volt ma bőven.
Utunk sima volt, Tóth Loretta és Nagy Andrea és kutyáik voltak útitársaink, tele volt a kicsi kocsi.
A pálya nagyon szép, a fű süppedősen puha, viszont szervezésben, lebonyolításban bőven lenne mit tanulniuk a Lelkesektől. Az első futamnál fogalmunk sem volt, mikor kerülnek sorra a kutyáink. Na de nézzük a lényeget. Hosszú lesz.
Jamee pech szériája sajnos folytatódott: RG (The Running Games) futamai (megállásai) után úgy gondoltam visszalépünk és kézből indítom 80 m-en. Elsőre szépen indult aztán sajnos kb.fél távnál leakadt a nyúl és megállították - hát persze hogy Jamee is megállt, majd visszafutott hozzám. Futam ismétlés: elindul kézből szépen, nyúl is megy... és Jamee ugyanott, ahol előzőleg, ismét megállt. Őt már nem indítottam 2. körben.
És akkor jöjjön Mogyi, neki nagy napja volt. RG után futott először 360 m-t, ideje ott 33,095 volt. Elsőre 360-ra írattam fel. Gond nélkül ment, bár előtte jócskán kiénekelte magát, mire sorra került. Érdekes volt, hogy túlfutott a nyúlon, úgy hívtam vissza rá és dicsértem.
Másodikra gondoltam bevállalom neki a 480 m-t. Fel is írták, sőt végre a futamsorrendet mutató mágneses táblára is felkerült erre a távra a neve. Éppen csak 80 m-nél megállították a nyulat. Esküszöm, láttam rajta a csalódottságot a táv rövidsége miatt, miközben mentem vissza reklamálni. Először nem is értették, mi történt, aztán meg jött a magyarázat, hogy így-meg-úgy, de csak agár mehet tán ilyen távon, meg hogy nincs meg hozzá a kondija. De 360-t futhatja még 1x. Ok, legyen. Eljött a futama, minden rendben, nyúl megáll. Nemúgy Mogyi. Nyúl nélkül, simán, megállás nélkül lefutott még egy 360-t, szóval 720-t. Csak lestem! És utána megint vissza kellett hívnom a nyúlra. Megmutatta a labancoknak a magyar virtust :)
Idők: 360: 30,53 - 80: 7,05 - 360: 29,63
Lehet, hogy megéri kidöglenem gyaloglás közben?
Utána még levezetésképpen úsztak egy jót, mindkettő rácuppant az ízére.
Köszönöm csajok ezt a szuper napot. Egy dolgot nem ismételnék, a hajnali 3-kor felkelést ( de anélkül nem megy).