Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2016.09.18: TRAINER'S CUP-I. és EDZÉSNAP

2016.09.18 08:00

Különleges verseny, ahol nem csak a kutya teljesítményét mérjük... ;)
VERSENYLEÍRÁS:
A TRAINER'S CUP két fordulós verseny, ahol az elődöntő és a döntő között nagyjából egy hónap különbség van, és az eredményt nem a döntő futamok idősorrendje alapján hirdetjük, hanem az alapján, hogy a két futam között a kutya ideje mennyit javult, egyáltalán képes volt-e a javulásra, fejlődésre. Ezek az időkülönbségek fogják a végleges sorrendet eldönteni, akinek a legtöbbet javult az ideje egy hónap alatt, az lesz az első, és így tovább.
2016.09.18: időelőfutamok
2016.10.23: döntő futamok
A TRAINER'S CUP versenyen lehet indulni 80 méteren vagy 280 méteren vagy 480 méteren (amennyiben van minimum 6 jelentkező egy adott távra). Ezen a versenyen csak elől-hátul ZÁRT boxból lehet indulni. A verseny szóló verseny. Egy kutya nevezhet két távra is, ez két nevezésnek számít.
A döntő futamok szintén zárt boxból indulnak, ugyanazon a távon.
A kutyák diviziókba lesznek osztva és diviziókon belül díjazva.
DÍJAZÁS:
1. helyezett: serleg
2.-3. helyezett: érem
mindenki oklevelet kap (valamint katalógust és ajándékot).
Kiemelt díj: Bajnoki Dísztakarót kap az a kutya, aki a saját elődöntős idejét a legnagyobb százalékban javítja meg.
 
A TRAINER'S CUP döntő futamok napján (2016.10.23) nyitott versenyt hirdetünk kezdőknek és haladóknak (LELKES KUPA), ahol lehet kézből vagy boxból indulni. A kutyák 2 futamot futnak, diviziókban hirdetünk eredményt a jobbik időeredmény alapján.
LELKES KUPA verseny 80 vagy 280 vagy 480 méteren indul kézi vagy box indítással, amennyiben az adott kategóriára van minimum 6 jelentkezés. Egy kutya két távon is indulhat, ez két nevezésnek számít.
Ha egy kutya TRAINER'S CUP-ra nevezett, de az elődöntőben érvénytelen a futama (megfordul a boxban, nem jön ki időben, tétovázik, megtorpan, visszafordul a futamában), akkor automatikusan, plusz költség nélkül áttesszük a nevezését a LELKES KUPA versenybe.

A nap sok izgalmas programot ígért versenyzőknek és edzésre érkezőknek.
Rögtön a reggeli regisztráció után a versenyzőink egy workshopon vehetek részt, ahol Borbély-Németh Orsolya, kutya fizioterapeuta tartott elméleti előadást és gyakorlati bemutatót arról, hogy érdemes a kutyákat futamok előtt bemelegíteni, mindenki ki is próbálhatta a mozdulatsorokat a saját kutyáján.

A versenyfutamok hamar lementek, hiszen most csak egy kört futottak a kutyák, második futamuk majd egy hónap múlva lesz. Ahogy végetértek az elődöntők, versenyzők, és haladók átmentek a Galopp Majorba, ahol szakmai képzésen vehettek részt olyan témában, mint edzéstervek készítése, felkészítés, sportkutyák táplálása. Lehetett kérdezni, amit a Lelkes gazdik maximálisan ki is használtak. Közben megérkezdtek a kezdők, akik az agárpályán ismerkedtek a nyuszival és a startboxszal.

KAWAN, keverék, BOKODI ILDIKÓ kutyája egyben sikeres egyéni licencfutamot is teljesített, gratulálunk:

A délutáni edzésfutamok vegyesen, csak a távbeosztás alapján mentek: hol kezdők indultak kézből, hol haladó, társas futamokban gyönyörködhettünk. Szünetben a kezdők is meghalgathatták Orsi elődását a bemelegítésről, és sokan azt is kihasználták, hogy Orsi vállalt levezető masszázst is.

Utánpótlásban sem volt hiány, még nem edzettek, de szoktak a környezethez kicsipici pit bull babák is, mindenki legnagyobb örömére, nagy hancúrozások közepette.

Ismét szuper nap volt, köszönjük külön a jegyző munkát Dóczi Katának, a benyuszizást Kiss Ágnesnek, a fizioterápás előadást Borbély-Németh Orsolyának, a segítséget a regisztrációs pultnál Artim Enikőnek és Tóbiás Zsófiának, az időmérést Gálik Istvánnak, a starterkedés Porksa Antalnak és Gerinek.
Jani lángosos megint nagyot alkotott, senki nem maradt ma sem éhesen. :)