Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2017.03.19: 12. LELKES SZABADEGYETEM

2017.03.19 17:03

Azt hiszem, mindannyian nagyon vártuk évadnyitó rendezvényünket.

Több okból aggódtunk a megelőző napokban: rekord nevézésünk volt a rendezvényre (két héttel az esemény előtt le kellett zárnunk a jelentkezéseket), külföldi vendégeket vártunk, az időjárás meg annyira kedvezőtlen volt az előző napokban, amennyire kedvezőtlen csak lehetett. Szombaton egész napos országos esőzés és zimankó volt, de azért reménykedtünk. Legnagyobb csodálatunkra már szombat este elkezdett felszakadozni a felhőzet, majd vasárnap elkezdett sütni a nap.... reggel 8 előtt, amikor a szervezők megérkeztek, már ez a látvány fogadott bennünket:

Sok programunk futott párhuzamosan: délelőtt a haladók futottak az agárpályán (feltétel: tudjon a kutya startboxból indulni), közben a trénereink felkészítették a kezdőket: Varga Györgyi, Tóht Enikő és Bari Kinga pecaboton lógatott nyusziszőrrel tréningezte a kutyákat, majd Varga Györgyi elméleti oktatást tartott. Közben elindult a futópados edzés is, amit Karafa László vezetett. Pár kép a haladó futamokról Sós Edittől:

Közben Györgyi képezte az újakat:

És ment a futópadon edzés, köszönet a fotókért Vereckei Zsanett!

Délelőtt megérkeztek vendégeink Szlovéniából, Szlovákiából és Csehországból. Tóbiás Zsófi és Pásztor Petra szervezte nekik az edzést, közös pont az volt, hogy mindannyian leopárd kutyákkal (Catalohua) érkeztek. Zsófi komoly segítő csapatot szervezett, saját regisztrációs pultjuk volt, katalógussal és emlék oklevéllel várták őket. Kaptak ajándékot, külön felkészítést és futamokat a pályán.  Pár fotó a leopárdos csapatról:

Délután a kezdők futamai következtek. Nekik nem kötelező a startboxos indulás (bár tartottunk startbox gyakorlást is, de nem minden kutyának egyszerű a hozzászokás, erőltetni meg nem érdemes), szóval Györgyi segítette a kezdőket startolni, akik kicsit bátortalanabbak voltak, őket még várhatta, akár hívhatta is a gazdi. Még babáknak is húztunk egy kis 20 méteres rövid szakaszt, nagyon aranyosak voltak, és nagyon bátran lépegettek gazdijaik vigyázó jelenlétében:

Futamok előtt motorhanghoz szoktatás is volt:

Majd jöttek a futamok (Sós Edit fotói):

Mindenki minimum két futamot teljesített, és nem nagyon volt olyan, aki legalább másodszorra ne ment volna végig szépen a kezdők 80 méteres, egyenes távján. 

Az időjárás végig remek volt (a szél és a hüvös azért nem szokatlan március közepén, de végig sütött a nap), fél 6-6 között végeztünk, 6 után 10 perccel elkezdett csöpögni az eső, majd esni rendesen, és egész éjszaka abba sem hagyta. :) De akkor mi már úton voltunk hazafelé.

Szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik segítették a rendezvényt és a többi gazdit.
Először is Kiss Ágnes, aki egész nap megálllás nélkül pörgött a zsűriházban, és kb három ember munkáját végezte egyszerre: időket mért a kézi startoknál, vezette a futamokat és töltögette a könyvecskéket, és szerencsére azért megoldottuk, hogy Mogyi és Jamee és tudjon futni, Mogyi még a futópadon is tudott gyakorolni.
Varga Györgyi ma sem pihent sokat: benyuszizott, kiselőadást tartott kezdőknek, majd indította a kezdő startokat kézből, ha nem hívjuk el ebédelni, lehet észrevétlenül halt volna éhen estére :D 
Sós Edit fotósunk, akit meg sem mertem este kérdezni, hogy hogy van... egész nap állt a homokba beásva, és csak remélni tudtuk, hogy eljutott hozzá a muníció, amit küldtünk neki a büféből.
Artim Enikő (segítője: Simon Renáta) aki végig vitte a regpultot egész nap, és este még bejött segíteni a zsűriházba, ahelyett, hogy megölelte volna a büfés kályhát :D
Karafa László, aki a futópad tréninget vezette, sikeresen élte túl a napot, és rengeteg Lelkes kutyusnak bebizonyította, hogy a futópad nem csak pites cucc (segítője: Vereckei Zsanett)
Tóth Enikő, aki duplázott: benyuszizott és startboxot is gyakorolt, mellette: Bari Kinga, Krassóvári Diána, Paréj Zsuzsanna, köszönjük mindnyátokonak a trénerkedést!
És külön köszönet "Moha testőrségének": Tóbiás Zsófia, Paréj Zsuzsanna, Ondrisek Vivien, Szűcs Melinda, Sipos Dominika, hogy meghívtátok, fogadtátok és jól tartottátok külföldi vendégeinket az edzésnap alatt a Szlovéniából, Csehoszágból és Szlovákiából érkező leopárd kutyásokat!
Nélkületek nem lett volna rendezvény!!!!!