Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2017.04.23: 13. LELKES SZABADEGYETEM

2017.04.23 21:09

Amennyit tavaly szenvedtünk a rossz időjárás miatt (mezőgazdaságnak lehet jó volt, de az agársportnak nem kedvez a rengeteg eső és jeges szél) :) , idén már sokadszorra volt nagy szerencsénk. Míg szombaton hideg és eső volt, addig vasárnapra kisütött a nap, és a teljes programunk alatt csodaszép idő volt.

Edzésnapunk a szokásos programmal futott: délelőtt a haladók edzettek, utána felkészítést, illetve benyuszizást tartottunk kezdőknek, haladóknak, majd a kezdő futamok következtek délután. Egész nap kint volt futópad is, aminek a kipróbálására egyre nagyobb az érdeklődés. Nem is csoda, hiszen júniusban Futópadversenyre, augusztusban pedig a Running Games nevű triatlon versenyünkre készülünk, ahol szintén fontos szerep jut a futópad sprintnek. Jó látni, hogy ez a sportág is mennyi különböző méretű-fajtájú kutya számára nyílik meg, valószínűleg ehhez a Lelkes Csapat is sokat hozzátesz. Tavaly is indultak bulltipusú versenyeken is "egyéb Lelkesek", idén valószínűleg még többen vesznek nagy levegőt és próbálják ki magukat ezen a területen.

A 13. Szabadegyetem bár az edzőprogrammal kezdődött, de ezen a napon tartottuk a MOGYI Emlékkupát is (www.lelkesverseny.hu/news/a2017-04-23-mogyi-emlekkupa/), egy szomorú hirtelenséggel távozott versenyzőtársunk emlékére. 10:30-kor leálltunk az edzésekkel, és megtartottuk egyórás versenyprogramunkat, majd utána folytattuk az edzést.

A MOGYI Emlékkupa szünetében Tanászi Szandra mutatott be dog dancing és trükk bemutatót Nitro mailnois-val.A technika ezen a napon annyira nem volt a barátunk (lehet, amit megnyertünk az időjárással, azt kicsit "behoztuk" a technikai leállásokal :) ), sajnos a nap első felében sok leállás volt, de érdekes mód, nap végére ledolgoztuk a csúszást.

Ismét egy jó hangulatú, hasznos napot zártunk, köszönet minden dolgozónak, segítőnek és sporttársnak!

TRÉNEREINK, MUNKATÁRSAINK a rendezvényen:
BENYUSZIZÁS:
- Varga Györgyi
STARTBOX gyakorlás:
- Tóth Enikő...
- Varga Györgyi
STARTER KEZDŐK:
- Varga Györgyi
- Tóth Enikő
REGISZTRÁCIÓS PULT:
- Artim Enikő
- Nagy Andrea
FUTAMFELIRATKOZÁS, futamvezetés:
- Kiss Ágnes
- Nagy Andrea
- Tóth Enikő
- Papp Anett
JEGYZŐ:
- Ágnes Kiss 
NYÚLHÚZÁS, IDŐMÉRÉS:
- Gálik István 
FUTÓPAD :
- Karafa László

Pár fotó Sós Edittől, köszönjük: