Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2017.05.01: 7. LELKES VERSENY - Haladók Versenye

2017.05.01 19:21

Idei első nagy és már hagyománynak nevezhető versenyünket tartottuk ma Isaszegen. Kis történelem: az első Lelkes Verseny 2013 novemberében volt, egy agaras edzésnapon kaptunk 2 órát, és akkori csúcslétszámmal, 27 kutyával tartottuk meg versenyünket. A következőre egy évet kellett várni, de 2015-ben és 2016-ban már rendszeresen tudtunk edzeni és versenyeket tartani önállóan. Most május elsején ez a 7. Lelkes Verseny volt, különválasztva a versenyt Haladók és Kezdők Versenyére. Most a haladók versenyeztek. A haladókat az különbözteti meg a kezdőktől, hogy tudnak startboxból indulni, csak szájkosárban futhatnak minden egyéb felszerelés nélkül, vagyis nem lehet rajtuk nyakörv, hám, de még bolhanyakörv sem. Ha valaki akarja, természetesen futhat a kutyája versenymezben (ez nem kötelező, mert szólóversenyt hirdettünk, vagyis mindenki egyedül futott).

Első körben csak arra vagyunk kiváncsiak, milyen időket futnak a kutyák, majd az elsőkörös idők alapján osztjuk be őket ideálisan 8 fős, néha kicsit népesebb, néha kisebb diviziókba, csoportokba. kivételt tesznek az úgynevezett fajtacsoportok. Ha egy kutyafajtából 8, vagy annál több kutya nevez, akkor dönthetnek úgy, hogy ők maguk alakítanak egy diviziót. Agaraknak mindig saját diviziójuk van, most még a bulltipusú kutyák szerveződtek egy csapatba, pit bullok, amstaffok és bulltipusú keverékek, egyúttal ők voltak a verseny legnépesebb csoportja 13 kutyával.

Két távon versenyeztünk: 70 (egyenes) és 275 (egy kör) méteren. A legedzettebbek indulhattak Szuperkupa versenyben is, ez azt jelenti, hogy a kutya nevez mindkét távra, vagyis a versenyen 4x fut. A legtöbb Lelkes kutya elég edzett és felkészült ahhoz, hogy ezt bírja, indultak is sokan a Szuperkupáért.


A döntő futamok utáni egy órás szünetben lehetett kezdőknek nyúlpecázásra jelentkezni, illetve startboxgyakorlásra, a haladók meg lazíthattak, vagy kiváncsiskodhattak a HUSSE Magyarország sátránál, aki ezt a versenyünket támogatta.

Szünet után mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést. Döntő futamok alatt nem hirdetünk időeredményeket, hogy ki hogyan végzett, csak a dobogó mellett derül ki. A diviziókat egymás után szólítottuk ki, majd amikor az egész csoport kivonult a dobogókhoz, akkor szólítottuk a versenyzőket helyezésük szerint.

Ezúton is köszönjük a bőkezű támogatást a HUSSE Magyarországnak!

Ezen a napunk a stábunk volt:

REGISZTRÁCIÓS PULT:
- Artim Enikő
- Nagy Andrea
FUTAMVEZETÉS:
  - Nagy Andrea
JEGYZŐ, FUTAMSZERVEZŐ:
- Dóczi Kata 
NYÚLHÚZÁS
- Barsán Tibor
IDŐMÉRÉS:
- Vasicza Bálint
STARTER  a versenyen:
- Kiss Ágnes
BOXKEZELÉS a versenyen:
- Pintér László
BENYUSZIZÁS edzésen:
- Kiss Ágnes
STARTBOX gyakorlás:
- Tóth Enikő
STARTER KEZDŐK (kézből):
- Tonigold Nikoletta

Az eredményhirdetés után a kezdők edzése következett, velük zártuk ezt a nagyon eredményes napot. Köszönet a fotókért Sós Editnek!