Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2017.06.05: 7. LELKES VERSENY - Kezdők Versenye

2017.06.05 16:49

Kezdő sporttársaink versenye minden távon, ahol minimum 8 nevező indul, ugyanabban a divizióban (egymáshoz közeli idők, vagy fajtacsoport)
A versenyen nem indulhatnak azok a kutyák, akik a Haladók Versenyén sikeresen teljesítették futamaikat, de indulhatnak azok, akik nem teljesített futam miatt kiestek a versenyből. Nem indulhatnak továbbá egyéni, társas vagy versenylicences kutyák.
  Nevezések számától függően lehetőség lesz edzésfutamokra is a verseny napján kezdőknek és haladóknak egyaránt.
  jelentkezést ide küldjétek: allatijooo@gmail.com
  gazdi neve, telefonszáma
  kutya neve, neme, életkora, fajtája
  táv (70m, 270m)
  szuperkupa igen - nem
  verseny nevezési díj: 5000.- (két futam/kutya)
  Klubtagoknak: 40...00.-
  szuperkupa: 8000.- (négy futam/kutya)
  Klubtagoknak: 6000.-
  helyszíni nevezés: 6000.- (két futam/kutya)
  Klubtagoknak: 5000.-
  edzésdíj: 1000.-/egy futam/kutya
  licencfutam: 2000.-/futam/licenckérő kutya, a licencadók ingyen futnak
  kezdők edzése: 3000.-/kutya (benyuszizás és/vagy startboxgyakorlás, 2 futam)
Program tervezet:
regisztráció, benyuszizás
időelőfutamok
szünet (lehetőség boxgyakorlásra)
döntő futamok
szünet (regisztráció edzésre, boxgyakorlás)
eredményhirdetés
edzőfutamok
  Időbeosztást a jelentkezések függvényében később készítünk. .
  regisztráció versenyzőknek: 8:00-9:00
benyuszizás: 08:00-09:00
ismerkedés a nyúlgéppel: 09:30
  verseny kezdés: 10:00
  nevezési és lemondási határidő: 2017. 05. 31, szerda 24.00
  edzés lemondási határidő: 2017.06.02, péntek 24.00
  A fenti határidő után emelt díjas helyszíni nevezésre lehetőség van; határidő utáni lemondást csak orvosi igazolással tudunk elfogadni, igazolatlan távolmaradás esetén a jelentkezési díj átutalással rendezendő. Ennek be nem tartása a "Lelkes Edzőklub" rendezvényeiről három havi eltiltást von maga után, amit a díj beérkezésekor visszaállítunk.
  Regisztráció vége után (9.00) már nem fogadunk el jelentkezést.
  Kismama kedvezményünk igénybevehető, ezügyben keressétek pirvát üzenetben a szervezőket.
  Verseny lebonyolítás:
  minden kutya két futamot fut kézi (tréneri) indítással. Az indítás helye szemmel jól láthatóan ki lesz jelölve a pályán.
  Az első futam időelőfutam, amely alapján a kutyákat Diviziókba soroljuk teljesített idejük alapján. Egy Divizióba ideális esetben 8 kutya kerül (minimum 6, maximum 10, leggyorsabb és leglassabb diviziókban lehet eltérés), a döntő futamok már a Divizión belüli helyezést döntik el, így minden Divizióban hirdetünk első, második, stb helyezést.
  Fajtacsoportok:
  8 azonos fajtájú kutya indulása esetén lehetőség van fajtacsoportot kérni. Ha a fajtacsoportba nem törzskönyves, de fajtajelleget hordozó kutya jelentkezik, akkor a törzskönyves versenyzők eldönthetik, elfogadják-e a nem törzskönyves versenyző jelentkezését a csoportba.
  A fajtacsoportban résztvevő versenyzők eldönthetik milyen távon/távokon indulnak, pl a két futamon belül is választhatnak 2 különböző távot, vagy dönthetnek úgy, hogy az eredményhirdetés összesített eredmények alapján lesz.
  Ezeknek a kéréseknek a nevezési határidőig kell beérkezniük a szervezőkhöz, utána már nem kérhetők fajtacsoportok sem.
  Szuperkupa:
  lehetőség van mindkét távon indulnia a kutyának. Így az időelőfutamokban fut egyszer 70 métert, majd egyszer 275 métert, ugyanígy a döntőben. Mind 70 méteren, mind 275 méteren hirdetünk neki helyezést, de az összetett eredmények alapján is azokkal együtt, akik a Szuperkupában részt vesznek.
  Joga van a szervezőknek visszautasítani a Szuperkupára jelentkezését annak a kutyának, akinek a kondíciója nem megfelelő a négy futamhoz (túlsúlyos, rövidorr, agár, idős kor, stb).
Vigaszág:
az a kutya, amelyik az eredeti távján nem teljesíti a futamot (nincs mért ideje, pl visszafordul, lejön a pályáról, stb), a döntőben vigaszági divizióban indulhat 70 méteren, és abban a csoportban lesz elismerve. A vigaszág egy osztatlan csoport, akárhány kutya kerül oda.
  Díjazás:
  Csoport elsők kupát kapnak, második-harmadik helyezett érmet, mindenki oklevelet, helyezés megjelöléssel. Minden nevező kap katalógust.
  Felszerelés:
  a futamokban szájkosár mindenkinek kötelező
Szájkosár választásnál nagyon fontos, hogy a kutya a szájkosárban is ki tudja nyitni a száját, levegővétel miatt. Kérdés esetén fordulj a szervezőkhöz.
  Kizárás (disc):
  Kizárást von maga után: késedelmes megjelenés startnál (a nem jelenlévő kutyát 1 percen belül még kétszer szólítjuk, ha harmadszorra sincs a startnál, kizárásra kerül), elszabadult kutya (kiemelten, ha befut a pályára és futamot zavar meg). Bírói döntéssel orvosi vagy tréneri javaslatra visszavonandó az a kutya (nem disc), akinél a pillanatnyi egészségi állapot nem megfelelő a versenyzéshez.
  A rendezvény ideje alatt az Agárpark teljes területén kötelező a póráz használata. Kutyáját nem pórázon vezető résztvevő az aznapi rendezvényről kitiltható, ez esetben részvételi díjat nem térítünk vissza. Szintén kitiltást vonhat maga után a szemetelés, vagy egyéb olyan magatartás, ami a rendezvényen résztvevők (emberek és kutyák) biztonságát veszélyezteti, megbotránkozást okoz vagy a szervező klub rosszhírét keltheti.
  A szervezők a lemondási határidőt megelőző 48 óráig változtathatnak helyszínen, szabályokon vagy időpontokon.

Eseményoldal:

www.facebook.com/events/1883178851926413/