Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2017.07.02: 1. LELKES COURSING VERSENY és PÁLYAEDZÉS

2017.07.02 15:41

VERSENYLEÍRÁS: Hagyományos kétfutamos coursing verseny, pontozással, FCI által szabályozott coursing bírálati szempontokkal.

PROGRAM:  08:00-09:00 - regisztráció  10:00 - versenyfutamok A Coursing Verseny ideje alatt lesz lehetőség pályaedzésre is, korlátozott futamszámban. 

NEVEZÉS:  nevezési díj klubtagoknak: 4000.-/kutya  nevezési díj nem klubtagoknak: 5000.-/kutya  a nevezést emailben kérjük az allatijooo@gmail.com email címre, a következő adatok megadásával: ...- kutya neve, fajta, neme, kora (keveréknél fajtajelleg, mire hasonlít)  - tulajdonos neve- tulajdonos telefonszáma Helyszíni nevezésre nincsen lehetőség.

FAJTACSOPORTOK:  egyazon fajtából 8 kutya dönthet úgy, hogy fajtacsoportban indulnak a versenyen, vagyis csak saját fajtával fognak versenyezni. Ha 6 kutya már lenne fajtacsoportban, a szervezők dönthetnek úgy, hogy engedélyt adnak kisebb fajtacsoport indítására (pl ritka fajta, baba vagy junior futam, stb), de nem kötelező ezt megtenniük.

DIVIZIÓK A VERSENYEN: a nevezések lezárása után a szervezők előre besorolják a kutyákat 12-15 (ideális) fős diviziókba. Ritka fajtáknál, agaraknál lehet kisebb a csoport. A kutyák sebessége, mérete kevésbé fontos szempont a csoportok létrehozásánál, mint a stílus vagy a fajtajelleg, hisz a kutyák bírálat alapján kapnak pontot, nem sebesség alapján. E szempontok alapján állítjuk össze a csoportokat.  

DÍJAZÁS:  a diviziók első helyezettjei serleget kapnak, második, harmadik helyezett érmet, minden résztvevő oklevelet és ajándékot kap. 

FELSZERELÉS  A versenyfutamokban a kutyán csak versenymez (nem kötelező) illetve szájkosár lehet. Engedélyezett a szájkosár nélküli futam, de az 1 percen túli eresztetés pontlevonással jár. Nem lehet a kutyán egyéb felszerelés, nyakörv, hám, bolhanyakörv.  Az verseny területére csak érvényes veszettségi oltást igazoló egészségügyi könyvvel vagy állatútlevéllel lehet belépni. Ennek bemutatását egész nap kérhetjük.  A rendezvény ideje alatt a teljes területen kötelező a póráz használata. Kutyáját nem pórázon vezető résztvevő az aznapi rendezvényről kitiltható, ez esetben részvételi díjat nem térítünk vissza. Szintén kitiltást vonhat maga után a szemetelés, vagy egyéb olyan magatartás, ami a rendezvényen résztvevők (emberek és kutyák) biztonságát veszélyezteti, megbotránkozást okoz vagy a szervező klub rosszhírét keltheti.

Az esemény Facebook oldala:      www.facebook.com/events/1669836946658572/