Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2017.08.27: 2. RUNNING GAMES HUNGARY

2017.08.27 15:53

NEVEZÉS/ENTRY FORM:
https://goo.gl/forms/3Bahks7H9OJpmVQ52
/English below/
Nevezési díj: 5000.-/kutya
(csak előzetes regisztrációval, helyszíni nevezés nincsen)
ADBA klubtagoknak: 4000.-/kutya
Lelkes klubtagoknak: 4000.-/kutya
Nevezési határidő:
2017. augusztus 23., szerda 17.00

Általános szabályok a versenyen:
Megjelenés, fegyelem
A rendezvény egész területén kötelező a póráz használata, agresszívabb kutyákon a szájkosár. A pálya nem ismerkedési helyszín, nagyobb sétára, bemelegítésre a versenyszámok helyszínétől távol van lehetőség, de ott is csak pórázon.
A versenyen csak egészséges, megfelelő fizikai kondícióban lévő kutya indulhat. Amennyiben a rendezvény szervezői úgy ítélik meg, hogy egy kutya állapota nem megfelelő a versenyzéshez (pl. sántít, láthatóan nem bírja a meleget stb.) kizárhatják a versenyen való részvételből.
A versenyen csak érvényes veszettség elleni oltással, az oltási könyv bemutatásával, 9 hónapnál idősebb kutyával lehet részt venni.
Futamra -legyen az pályaverseny, coursing, vagy futópad sprint - 3x szólítunk (maximum 2 percen belül), aki harmadik szólításra nincs ott, az kizárásra kerül a futamból, az összesített eredményekbe erről a területről nem fog tudni pontot vinni.
A verseny lebonyolítása
A versenyen 3 versenyszámban, csak összetettben van lehetőség a nevezésre. A versenyszámokban külön nem lesz eredményhirdetés, de lehetőség van versenyszám kihagyására, ebben az esetben a kutya abban a versenyszámban 0 pontot kap.
Mivel a diviziós beosztásokat pályaidő alapján fogjuk előre eldönteni (a versenyben mindenből csak 1 futam lesz), így csak azok nevezhetnek, akiknek van legalább 1 mért idejük 80 méteren, boxból. Bull típusú terriereknél ez nem követelmény, mert ők súlycsoport alapján lesznek kettéosztva! Fajtacsoportnál nem szükséges sem a 80 méteres kvalifikáció, sem a súly, itt a fajta a közös nevező.
A KVALIFIKÁCIÓHOZ SZÜKSÉGES FUTAMOT csak az alábbi időpontok egyikén lehet megszerezni! Korábbi időket nem tudunk figyelembe venni.
június 5: Lelkes Verseny - Kezdők versenye és edzésnap
június 18: 2. Lelkes Futópad Verseny + TOP DOG Szabadedzés + LSZE
július 2: Coursing Verseny + pályaedzés
július 16: LSZE
Akiket nem tudunk sem fajtacsoportba, sem divizióba sorolni, vagy akik akkor jönnek életükben először (nincs mért idejük 80m-en), ők a "FUNNY GAMES"-en indulhatnak osztatlan csoportban.

 A három versenyszám a következő:
- coursing - (P)ontozás
- pályaverseny - (I)dő
- futópad sprint - (T)ávolság
vagyis PIT :)

A versenyszámokban elért helyezés alapján a kutya pontot szerez a következőképpen:
I.hely - 25 pont,
II. hely - 18 pont
III.hely - 15 pont
IV. hely - 12 pont
V.hely - 10 pont
VI. hely - 8 pont
VII. hely - 6 pont
VIII. hely - 4 pont
IX. hely - 2 pont
X.hely - 1 pont
A fenti pontok összege adja majd az összetett eredményt.
Díjazva divíziónként/fajtacsoportonként az összetett első 3 helyezett lesz.
Egy divízióba 8-10 kutyát sorolunk.
Minden fajta, ahol 8 vagy ennél több indulót regisztrálunk, saját fajtacsoportban versenyezhet, amennyiben erre igény van. (Speciális esetben szervezői döntéssel ennél kevesebb kutya is alkothat fajtacsoportot.)
Fix fajtacsoport a bull típusú terrierek csoportja, ezen belül két súlycsoport lesz: 0-23 kg és 23kg felett.
Amennyiben törzskönyves Amerikai Staffordshire Terrier, Amerikai Pit Bull Terrier stb. fajtacsoportra lesz elegendő jelentkező, ők természetesen versenyezhetnek külön a bull típusú terrierektől.
Igény esetén egy könnyített Baba-futamot is indítunk, ehhez kérlek töltsd ki a kölyökre a jelentkezési lapot, a "Baba-futam" lehetőséget választva.

Pályaverseny
Felszerelés
Pályán kötelező a szájkosár használata; olyat érdemes választani, ami elég nagy ahhoz, hogy tudjon benne kényelmesen levegőt venni a kutya, de elég biztonságos ahhoz, hogy ne essen le.
Futam közben a szájkosáron kívül semmi más nem lehet a kutyán (sem nyakörv, sem bolhanyakörv, sem hám).
Startbox, időmérés
A futam zárt (legalább elől zárt) startboxból indul, a rostély felnyílásakor indul az időmérés. Startbox tanulásra lesz lehetőség a verseny időpontig, és esetleg a verseny előtt is (figyeljétek majd a későbbi közleményeket).
Futam
A pályaversenyzés egy gyorsasági sprintverseny, ahol adott távot (80 méter) kell minél gyorsabban megtenni, ezt a startbox nyílása és a célegyenesen való áthaladás között mérjük századmásodperc pontossággal. Ha az első futam nem teljesül (nincs időmérés, mert visszafordult, vagy megtorpant, nem jött ki a boxból), akkor még egyet próbálkozhat a kutya. Hiba estén azonnal kell újra próbálkozni, pihenésre nem lesz lehetőség. Versenyen egy teljesített futam a cél.

Coursing
Felszerelés
A coursing pályán nem kötelező a szájkosár használata, de a bíró kérheti. Amennyiben a bíró előírja, olyat érdemes választani, ami elég nagy ahhoz, hogy tudjon benne kényelmesen levegőt venni a kutya, de elég biztonságos ahhoz, hogy ne essen le.
A kutya kézből indul a starter jelzésére.
Futam közben a szájkosáron kívül semmi más nem lehet a kutyán (sem nyakörv, sem bolhanyakörv, sem hám).
Ha az első futam nem teljesül (pontozhatatlan, mert visszafordult, vagy megtorpant, nem indult el a nyúl után, a pálya fele előtt visszafordult), akkor még egyet próbálkozhat a kutya. Hiba estén azonnal kell újra próbálkozni, pihenésre nem lesz lehetőség. Versenyen egy teljesített futam a cél.
A coursing futam esetében nincs időmérés.
A coursing bírók öt alapszempont szerint bírálják a kutyák teljesítményét. Ezeket a szempontokat pontozzák, majd a pontokat összesítik. A szempontok:
- Gyorsaság
- Űzési kedv
- Követés
- Fordulékonyság
- Állóképesség

Futópad sprint
Felszerelés
A kutya egy normál bőr vagy szövet nyakörvet, vagy hámot viselhet. Fém nyakörv, fojtó stb. nem engedélyezett.
Ha az első futam nem teljesül (nem indul el a kutya a futópadon, megfogja a csalitárgyat), akkor még egyet próbálkozhat. Hiba estén azonnal kell újra próbálkozni, pihenésre nem lesz lehetőség. Versenyen egy teljesített futam a cél.
A kutyák egy mechanikus futópadon futnak megadott ideig. Ez az idő fajtacsoportok esetében 2 perc (ha van 10 kg alatti kutya a fajtacsoportban, az egész fajtacsoportnak 1 perc.) Divíziós indulóknak, és Funny Games-en indulóknak 1 percet kell futni. Ezen idő alatt megtett távolságot egy - a futópadra szerelt - kerékpár kilométerórával mérjük. Adott idő alatt hosszabb távot futó kutya győz.
A kutyák motiválására engedélyezett bármilyen tárgy pl. játék, labda, szőr, hurka stb. Sem a gazda, sem a motivációs tárgy nem érhet a kutyához vagy a futópadhoz az időmérés elindítása után.
Döntetlen esetén egy, egy perces futam dönt az ugyanolyan távolságot elérő kutyák között.
Szervezők:
ADBA Club Hungary és Lelkes Edzőklub

Az esemény Facebook oldala: www.facebook.com/events/386770535057427/

 ------------------------------------------------------------------------------------------

ENTRY FORM:https://goo.gl/forms/3Bahks7H9OJpmVQ52

Entry fee: 17 Euro/dog Entry deadline: 23. August 2017.

General rules for the competition: Appearance, discipline The leash is required throughout the whole event, and muzzle is required for aggressive dogs. The track is no known venue, a walk or to warm up is possible away from the venue of the event, but only on leash. Only healthy dogs with good physical fitness can start the race. If the organizers of the event consider that a dog's condition is inappropriate for racing (eg, lazy, apparently no heat, etc.) may exclude him from participating in the race. The contest can only be attended by a valid rabies vaccine, with the vaccination book, with a dog over 9 months old. For racing - the race, coursing, or treadmill sprint - there are 3x call (within 2 minutes), who is not in third call, will be excluded from the race, and will not be able to score in the aggregate result.

Conducting the competition There are 3 discipline in the event, you can entry just overall. There will be no award for every discipline, just the overall winners. If you have a bulltype dog, you can entry to the bulltype breed-group. There will be 2 weight category (0-23kg and above 23kg). If you have a not bulltype dog, you can entry to the breed-group of your dog (if it will be-pls contact to the organizer); or you can entry to the FUNNY GAMES. There is an undivided group. (There will be divisions based on a 80m running - qualification time -, what the dog run before the competiton on an other event. So if you are from abroad, you aren't possible to run qualification time sorry.) On request, we will also make a lighter 'Puppy race' for dogs between 6-9 months.

The 3 discipline are: greyhound track race (80m straight); tradmill sprint (2 minutes); coursing Based on the result of every discipline, the dog earns points as follows:

I.place- 25 points II. place- 18 points III.place- 15 points IV. place- 12 points V.place- 10 points VI. place- 8 points VII. place- 6 points VIII. place- 4 points IX. place- 2 points X.place- 1 points The sum of the above points will give the overall result. There will be award the 1., 2., 3. place in every division and breed group.

Greyhound track race: Equipment: Muzzle is required. During the running, besides the muzzle, nothing else can be on the dog (neither collar nor fleece collar or harness). Startbox, timing: The race starts from a closed (at least front-closed) startbox, and the timing starts when the grill is opened. Track race is a speed sprint race where a given distance (80 meters) is to be made as fast as possible, measured between the startbox opening and the finish line for a hundredths of a second accuracy. If the first run is not successful (there is no timing because the dog turned back or stopped, or not come out of the box), then there is one more try. You must try again immediately and you will not be able to rest. The goal is one successful run.

Coursing: Muzzle is not required, but the judge may request it. The dog starts from hand to the signal of the starter. During the running, besides the muzzle, nothing else can be on the dog (neither collar nor fleece collar or harness). If the first run is not successful (there is no point because the dog turned back or stopped, or not start), then there is one more try. You must try again immediately and you will not be able to rest. The goal is one successful run. There is not timing in coursing. Coursing judges judge the performance of dogs according to five basic aspects. These aspects are scored, then the points are aggregated. The aspects: Speed; Persiut Spirit; Follow; Maneuverability; Stamina

Treadmill sprint:  A dog can wear a normal leather or tissue collar or harness. Metal collar, throttle, etc. not allowed. If the first run is not successful (the  stopped, or not start, or it is a bait fault), then there is one more try. You must try again immediately and you will not be able to rest. The goal is one successful run. Dogs run on a mechanical treadmill for a specified time. This time for breed groups is 2 minutes. Divisions and in Funny Games this time is 1 minute. The distance is measured by a speedometer on a treadmill. The dog wins who run the longer distance. Any subject allowed to motivate the dog, for example, game, ball, coat, etc. Neither the owner nor the motivational object can reach the dog or the treadmill after the timing is started. In the event of a draw, a one-minute race will decide between the dogs that have the same distance. Organizers:ADBA Club Hungary and Lelkes Edzőklub

Event on Facebook: https://www.facebook.com/events/386770535057427/