Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2017.10.15: PADLÓGÁÁÁZ! - RADARVERSENY

2017.10.15 13:09

Új rendszerű versenyt próbáltunk ki ma, ahol nem fix távon mértünk másodperceket, mint az agárpályán, nem is fix idő alatt a métereket, mint a futópadon, nem is a stílust pontoztuk, mint a coursingen.... hanem a kutyák sebességét mértük, azt, hogy hány kilóméter/órával futnak.

Ehhez füves talajon kijelöltünk egy kb 200-250 méteres egyenes pályát, ahol egy 100 méteres szakaszon lézeres be- és kiléptető kapuk segítségével számoltuk ki az eredményeket. A mért szakasz előtt és mögött is volt egy 50 méteres felvezető illetve levezető szakasz. A kutyák coursing géppel húzott műnyuszi után futottak.

Az első futam alapján kerültek be csoportokba, diviziókba a kutyák, majd a második futam döntötte el, hogy a csoporton belül ki milyen helyezést ér el. Mivel fix diviziók voltak, sejtettük előre, hogy középtájon több kutya fog bekerülni az adott divizióba, míg a leglassabb és a leggyorsabb diviziókban kevesebben lesznek. Arra mi sem számítottunk, hogy a legnépesebb divizióban 40+ kutya lesz, így azt helyszíni döntéssel megfeleztük, így lett "A" döntö a gyorsabbaknak, és "B" döntö a lassabbaknak, egy div-en belül.

Diviziók és eredmények:

DIV-8, 0-24,9 km/h


 DIV-7, 25-29,9 km/h


 DIV-6, 30-34,9 km/h


 DIV-5, 35-39,9 km/h


 DIV-4 "A", 40-44,9 km/h

DIV-4 "B", 40-44,9 km/h


 DIV-3, 45-49,9 km/h


 DIV-2, 50-54,9 km/h


 DIV-1, 55+


 Vigaszág

Pár fotó a versenyfutamokból:

A verseny mellett volt edzéslehetőség az agárpályán is, pár fotó az edzésről: