Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2017.10.15: PADLÓGÁÁÁZ! - RADARVERSENY

2017.10.15 17:03

Kétfutamos verseny egyenes húzással, füves talajon, diviziós beosztással, vagy fajtacsoportokban (minimum 8 azonos fajtájú kutya). A versenyben a kutyáknak a sebességét mérjük. Az első futam alapján soroljuk a kutyákat diviziókba, a második futam alapján dőlnek el a helyezések diviziókon belül.
VERSENYLEÍRÁS:
A kutyák kézi indítással startolnak. A húzás füves talajon körülbelül 200 méteres egyenes húzás coursing géppel. Az egyenes pálya adott pontján traffipaxszal bemérjük a kutya sebességét, minden futamban ugyanott. A sebesség lesz a kutyák teljesítményének mértékegysége. A kutyák műnyúl után futnak, de akár behívással , labdával, játékkal is lehet segíteni a futamot. Ha a kutya nem fut végig (nem halad át a ...mérési ponton), akkor második próbálkozásra lehetőség van, de csak az első futamban. Ha az első futamban nincs érvényes mérés, akkor a kutya vigaszágon versenyzik a döntőben, ami egy osztatlan csoport. Ha a döntőben nincs mért eredménye, akkor NT (no time) kerül bejegyzésre, oklevelet kap, de helyezést nem ér el.
A döntőkben fix diviziók lesznek:
0-24,9 km/h
25-29,9 km/h
30-34,9 km/h
35-39,9 km/h
40-44,9 km/h
45-49,9 km/h
50-54,9 km/h
55+
Vigaszág
Fajtacsoportok (ebben lehet agár (agarak minden esetben fajtacsoportban futnak, 8 kutya alatt is), baba, stb)
Felszerelés: szájkosár csak olyan kutyáknak kötelező, akik veszélyesek más kutyákra, vagy emberekre, vagy nehezen eresztenek futás után. A kutyán lehet nyakörv, hám, versenytakaró, szájkosár. Amennyiben a kutyát nem a gazdája ereszti, hanem tréner, tilos a fém nyakörv, fém fojtó vagy szöges fojtó. Minden versenyeztető eldöntheti startoltatja vagy elkapja a kutyáját. Elkapó vagy felvezető segítségről a versenyeztető gazdi gondoskodik.
A versenynapon agárpályás edzést is tartunk.
Edzésre jelentkezés:
https://goo.gl/forms/lVV3W6eBBwY2zJnE3
NEVEZÉS:
Padlógáááz! - Radar Verseny nevezési díj: 
klubtagoknak: 4000.-
nem klubtagoknak:5000.-
(helyszíni nevezés 7000.-/kutya/táv)
Edzésdíj agárpályán klubtagoknak: 1000.-/futam/kutya
nem klubtagoknak: 1500.-/futam/kutya

Eseményoldal: www.facebook.com/events/257896804698954/