Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2018.04.01: LELKES ÉVADNYITÓ ÉS BOLONDOK NAPJA

2018.04.01 17:41

Titokban már nagyon vártuk az az ÉVET :D amikor április 1 vasárnapra esik, hogy kihasználhassuk a dátumot egy igazi bolondoknapi rendezvényre. És igen, 2018-ban sikerült. :)

Természetesen a bolondos vetélkedőt egy agárpályás edzésnappal szereveztük egybe, hogy azért a kutyák is élvezhessék a napot.

Csapatjaink az agárpályás versenymezek színei-számai szerint alakultak meg, így lett piros-1-es csapat, kék-2-es, fehér-3-as, stb. Minden csapatnak lett csapatkapitánya, aki egyben figyelte a bírálatokat, nehogy tévedés essék. Következő versenyszámok voltak: váltófutás agárpályán, gazdik kezében a kutya pórázon, volt 70 méteres gazdi sprint, volt kötélhúzás, szlalom kutyával úgy, hogy a póráztartó kézben volt egy vizespohár, és a végén a megmaradt vízmennyiséget mértük, volt "virslifolyosó", vagyis behívásverseny nehezített körülményekkel, volt kutyás témájú activity verseny, a vetélkedőt pedig kutya és kutya-gazdi jelmezverseny zárta. Az első versenyszámban, ahol a gazdik váltófutásban versenyeztek pórázra vett kutyáikkkal, kicsit nehezítettünk a körülményeken: menetközben elindítottuk a gépnyuszit is a pályán, aminek a kutyák rendkívüli módon, a gazdik korlátozottan örültek.... :)

Óriási volt a hangulat, ez tökéletesen látszik a fotókon is, köszönet Sós Editnek, aki mindig elkapja a legjobb, legviccesebb pillanatokat. Versenyszámok az előző felsorolás sorrendjében:

Váltófutás kutyával (meglepetés nyúlhúzással):

70 méteres gazdi sprint:

Kötélhúzás:

Szlalom kutyával, vizespohárral:

Behívóverseny virslifolyosón keresztül:

Kutyatémájú activity:

Jelmezverseny:

A résztvevők nyuszis sütit kaptak:

Versenycsapatok:

Köszönjük a díjazás támogatását a Husse Közép-Magyarországnak!

Edzésnap agárpályán (benyuszizással, nyusziugratással - ismerkedés a nyúlgép hangjával -, majd a futamokkal: