Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2018.05.01: 8. LELKES VERSENY - HALADÓK VERSENYE

2018.05.01 17:36

A Lelkes Verseny a legnagyobb hagyománnyal rendelkező versenyünk, 2013-ban szerveztük az elsőt. Később kettéválasztottuk, külön napon tartjuk a Haladók Versenyét, és külön a Kezdők Versenyét. Az évad legelején most már évek óta május elején tartjuk a Haladók Versenyét. Haladó az, akinek a kutyája startboxból tud indulni futamra, szájkosárban és versenymezben képes futni, és ezt akár 70, akár 275 méteres (vagy 480-on) is meg tudja csinálni. Érdekesség képen: 2017 óta megrendezzük a Profik Versenyét is, ami még egy lépés előre: ott azok a kutyák futnak, akik képesek társas futamot is futni tisztán, vagyis nem figyelnek más kutyára, csak a nyuszira, nem verekednek, nem lökdösődnek, stb.

Idén ez a 8. Lelkes Verseny volt, és most is nagy érdeklődés övezte a rendezvényünket.

Díjazás és eredményhirdetés:

A Verseny szünetében bemelegítéshez és legyúráshoz kaptak ötleteket és segítséget a gazdik Csizmarik Ákostól (MediDog).

A verseny után természetesen edzést is tartottunk, ahol kezdők és haladók is résztvettek. Az egészen új résztvevők kaptak felkészítést, benyuszizást, ami a kutyák zsákmányszerző ösztönét teszteli illetve éleszti fel, elméleti oktatást és nyusziugratást, ami ismerkedés csoportosan a nyúlgéppel.