Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2018.06.03: 3. LELKES FUTÓPAD VERSENY, LEGENDÁK VERSENYE ÉS AGÁRPÁLYÁS EDZÉSNAP

2018.06.03 17:34

Egy egyszerű esemény kiírás, és mennyi minden történt ezen a napon!.... Először is, idén harmadszorra rendeztük meg futópados versenyünket, ahol a bulltipusú kutyák testömeg alapján kettébontva versenyeznek, a nem bulltipusúak pedig diviziós versenyben, ahol 6-8 kutyát teszünk egy-egy csoportba szintén testsúlyuk alapján.

Idén két újdonsággal fűszereztük a verseny lelkesedést: meghirdettük a "Legendák Versenyét" és megalapítottuk a "Futópad Legendája" címet, amely innentől évente kerül kiadásra.

LEGENDÁK VERSENYE

Meghívásos verseny volt, minden olyan sporttársnak küldtünk névreszóló meghívót, akinek 2017-ben, vagy 2018-ban a versenyig volt hivatalos versenyen mért 900m feletti eredménye 2 perces futamban Firepaw Standard futópadon. Meghivottaink voltak:

Bartus Zsolt - Adolf
Karafa László - Speedy Gonzales
    Nagy Andrea - Maya
Paréj Zsuzsanna - Dzsebe
   Pesti László - Sámán
Szabó Gábor - Cleo
Szabó Gábor - Max
Vereckei Zsanett - Arlene
Wurtczinger Vivien - Dia

Nagy Andi nem indította Mayát, Sámán pedig sajnos nem tudott résztvenni a versenyen, de így is rangos volt a mezőny, teljes magyar futópados élet örök dobogósai mérkőztek egymással.

Maya versenyen kívül futott egyet, el is kapta idő előtt a csalipárnát :D

Eredményhirdetés és díjazás:

A Legendák legendája Arlene lett, amerikai pit bull terrier, tul: Vereckei Zsanett

3. LELKES FUTÓPAD VERSENY

A Legendák Versenye után következett a 3. Lelkes Futópad Verseny. Itt bulltipusú kutyák versenyezhettek fajtacsoportban, más kutyák pedig divizióban, vagyis 6-8 fős csoportokban, ahol egy csoportban a közel azonos súlyú kutyák versenyeztek egymással. Fajtacsoportban versenyeztek a leopárd kutyák is. Ebben a versenyben nem csak minden csoportban hirdettünk első, második, stb helyezést, de külön díjaztuk a versenyben érvényes futammal rendelkező legkisebb kutyát is :)

Eredményhirdetés, díjazás:

A legkisebb kutya érvényes futammal:

FUTÓPAD LEGENDÁJA - 2017

Mivel idén alapítottuk a címet, 3-3 kutyának adtuk át díjainkat a 2017-es eredmények alapján. Díjazottjaink:

Bulltype:
Karafa László - Speedy Gonzales (apbt)
Szabó Gábor - Max (bulltipusú keverék)
Vereckei Zsanett - Arlene (apbt)

Nem bulltype:
Nagy Andrea - Maya (malinois)
Simon Renáta - Berci (dalmata)
Szatyina Szilvia - Pí (border-staffy)

A versenyprogramok után bárki edzhetett még futópadon, illetve megkezdtük agárpályás edzésünket, ahol mint mindig, most is volt kezdők felkészítése, startboxgyakorlás és persze a fuutamok maguk.