Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2018.06.24: 8. LELKES VERSENY - KEZDŐK VERSENYE

2018.06.24 18:26

Kezdő sporttársaink versenye 75 és 275 méteren.
A versenyen nem indulhatnak azok a kutyák, akik a Haladók Versenyén sikeresen teljesítették futamaikat, de indulhatnak azok, akik nem teljesített futam miatt kiestek a versenyből. Nem indulhatnak továbbá egyéni, társas vagy versenylicences kutyák.
Nevezések számától függően lehetőség lesz edzésfutamokra is a verseny napján kezdőknek és haladóknak egyaránt.
VERSENYRE FELIRATKOZÁS
https://goo.gl/forms/uYqzYqEwLJUY7T2K3
EDZÈSRE FELIRATKOZÀS
https://goo.gl/forms/0KIeRUs0vRXTP6XQ2
Feliratkozás határideje: 2018.06.20, szerda 17:00
A regisztráció a nevezési díj számlánkra történő beérkezésével válik érvényessé, enélkül kutyát nem sorolunk be futamba. 
LEMONDÀS (verseny vagy edzés)
https://goo.gl/forms/ZrYt18tLsnSZlE1o1
Utalás adatai:
Lelkes Edzőklub Bt
1040 4993 5052 6789 5274 1016 (KH Bank)
Megjegyzés: 8-LV, kutya neve
verseny nevezési díj: 5000.- (két futam/kutya)
Klubtagoknak: 4000.-
szuperkupa: 8000.- (négy futam/kutya)
Klubtagoknak: 6000.-
helyszíni nevezés: 6000.- (két futam/kutya)
Klubtagoknak: 5000.-
edzésdíj: 1500.-/egy futam/kutya
Klubtagoknak: 1000.-
licencfutam: 2000.-/futam/licenckérő kutya, a licencadók ingyen futnak
Az edzésnapon az ADBA Club Hungary klubtagjai is klubkedvezménnyel edzhetnek.

Program tervezet:
regisztráció, benyuszizás
időelőfutamok
szünet
döntő futamok
szünet (regisztráció edzésre)
eredményhirdetés
edzőfutamok (ha marad idő, regisztráció lezárásakor kiderül)
Időbeosztást a jelentkezések függvényében később készítünk. .
regisztráció versenyzőknek: 8:00-8:30
benyuszizás: 08:00-09:00
ismerkedés a nyúlgéppel: 09:30
verseny kezdés: 10:00
nevezési és lemondási határidő: 2018. 06. 20, szerda 17:00

A fenti határidő után emelt díjas helyszíni nevezésre lehetőség van.
Regisztráció vége után (9.00) már nem fogadunk el jelentkezést a versenyre.
Kismama kedvezményünk igénybevehető, ezügyben keressétek pirvát üzenetben a szervezőket.
Verseny lebonyolítás:
minden kutya két futamot fut kézi (tréneri) indítással. Az indítás helye szemmel jól láthatóan ki lesz jelölve a pályán.
Az első futam időelőfutam, amely alapján a kutyákat Diviziókba soroljuk teljesített idejük alapján. Egy Divizióba ideális esetben 8 kutya kerül (minimum 6, maximum 10, leggyorsabb és leglassabb diviziókban lehet eltérés), a döntő futamok már a Divizión belüli helyezést döntik el, így minden Divizióban hirdetünk első, második, stb helyezést.
Fajtacsoportok:
6 azonos fajtájú kutya indulása esetén lehetőség van fajtacsoportot kérni. Ha a fajtacsoportba nem törzskönyves, de fajtajelleget hordozó kutya jelentkezik, akkor a törzskönyves versenyzők eldönthetik, elfogadják-e a nem törzskönyves versenyző jelentkezését a csoportba.
A fajtacsoportban résztvevő versenyzők eldönthetik milyen távon/távokon indulnak, pl a két futamon belül is választhatnak 2 különböző távot, vagy dönthetnek úgy, hogy az eredményhirdetés összesített eredmények alapján, vagy jobbik eredmény alapján lesz.
Ezeknek a kéréseknek a nevezési határidőig kell beérkezniük a szervezőkhöz, utána már nem kérhetők fajtacsoportok sem.
Ha nem éri el a létszám a fajtacsoporthoz szükséges mennyiséget, akkor a kutyák automatikusan divizióban indulnak. Ritka fajták kérhetnek kisebb létszámtól is fajtacsoportot (minimum 4 kutya), agarak mindig fajtacsoportban indulnak.
Szuperkupa:
lehetőség van mindkét távon indulnia a kutyának. Így az időelőfutamokban fut egyszer 75 métert, majd egyszer 275 métert, ugyanígy a döntőben. Mind 75 méteren, mind 275 méteren hirdetünk neki helyezést, de az összetett eredmények alapján is azokkal együtt, akik a Szuperkupában részt vesznek.
Joga van a szervezőknek visszautasítani a Szuperkupára jelentkezését annak a kutyának, akinek a kondíciója nem megfelelő a négy futamhoz (túlsúlyos, rövidorr, agár, idős kor, stb).
Vigaszág:
az a kutya, amelyik az eredeti távján nem teljesíti a futamot (nincs mért ideje, pl visszafordul, lejön a pályáról, stb), a döntőben vigaszági divizióban indulhat 75 méteren, és abban a csoportban lesz elismerve. A vigaszág egy osztatlan csoport, akárhány kutya kerül oda.
Díjazás:
Csoport elsők kupát kapnak, második-harmadik helyezett érmet, mindenki oklevelet, helyezés megjelöléssel.
Felszerelés:
A futamokban szájkosár mindenkinek kötelező
Szájkosár választásnál nagyon fontos, hogy a kutya a szájkosárban is ki tudja nyitni a száját, levegővétel miatt. Kérdés esetén fordulj a szervezőkhöz.
Versenynap reggelén a nem fogós, idős, nagyon fiatal, rövidorrú stb kutyák kaphatnak felmentést a szájkosár viselés alól, de regisztrációnál a szájkosár meglétét ellenőrízzük.
Kizárás (disc):
Kizárást von maga után: késedelmes megjelenés startnál (a nem jelenlévő kutyát 1 percen belül még kétszer szólítjuk, ha harmadszorra sincs a startnál, kizárásra kerül), elszabadult kutya (kiemelten, ha befut a pályára és futamot zavar meg). Bírói döntéssel orvosi vagy tréneri javaslatra visszavonandó az a kutya (nem disc), akinél a pillanatnyi egészségi állapot nem megfelelő a versenyzéshez.
A rendezvény ideje alatt az Agárpark teljes területén kötelező a póráz használata. Kutyáját nem pórázon vezető résztvevő az aznapi rendezvényről kitiltható, ez esetben részvételi díjat nem térítünk vissza. Szintén kitiltást vonhat maga után a szemetelés, vagy egyéb olyan magatartás, ami a rendezvényen résztvevők (emberek és kutyák) biztonságát veszélyezteti, megbotránkozást okoz vagy a szervező klub rosszhírét keltheti.
A szervezők a lemondási határidőt megelőző 48 óráig változtathatnak helyszínen, szabályokon vagy időpontokon.

Eseményoldal: www.facebook.com/events/136819900513362/