Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2018.07.01: PROFIK VERSENYE ÉS 19. LELKES SZABADEGYETEM

2018.07.01 17:31

Egy tavalyi szomorú esemény alapozta meg ezt a versenyünket, ami reméljük jövőre már hagyományként kerül a versenynaptárunkba... Akkor Kiss Ági veszítette el tragikus hirtelenséggel ereje teljében lévő Mogyi kutyáját, akinek a tiszteletére egy olyan versenyt hirdettünk, ami az agárpályás versenyzés legszebb hagyományait követte: csupa társas, 4-5-6 résztvevős futamokból hirdettünk emlékversenyt (Mogyi EmlékKupa: www.lelkesverseny.hu/news/a2017-04-23-mogyi-emlekkupa/). Idén mindenképpen meg akartuk ismételni a csak társas futamokból álló versenyt, ez lett a Profik Versenye.

A futamokra versenylicences kutyák nevezhettek, annyi enyhítéssel, hogy az így kialakult csoportok befogadhattak nem-licences kutyákat is, olyanokat, akik edzéseken már bizonyították, hogy tudnak gond nélkül futni pályán más kutyákal együtt. 11 futam jött így össze, több 5-6 kutyás futammal.

Hagyományosan ezen a napon talál új gazdára a "Leglelkesebb Keverék" vándordíj is, amit Ági alapított, emlékezve ezzel is Mogyira, a keverék kutyusra. Tavaly Bokodi Ildi Kawanja kapta a díjat, idén pedig Tóth Enéh Orionja.

A verseny után edzésnapot tartottunk, a kezdők szokásos felkészítésével, benyuszizással, startboxgyakolással, és természetesen kezdők és haladók agárpálya futamaival, sőt! távolugró edzésre is ki tudtunk gazdálkodni egy kis időt.

Profik Versenye díjazás és eredményhirdetés:

Köszönjük a Husse-nak és Závodka Zsoltnak a segítséget a díjazásban!

Leglelkesebb Keverék Vándordíj: Orion, tul: Tóth Enéh

Pár fotó a versenyfutamokról:

Fotók a 19. Lelkes Szabadegyetem programjából: