Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2018.09.22-23: RUNNING GAMES/JUMPING GAMES

2018.09.22 18:01

Kétnapos verseny 6 ágazatban
RUNNING GAMES:
agárpálya, futópad, fékezőernyő sprint
JUMPING GAMES:
magasugrás, távolugrás, falmászás
ÁGAZATI VERSENY az összes versenyszámban
Feliratkozás:
https://goo.gl/forms/usJsZssb0qXHXBVy2
Feliratkozás és a nevezési díjak beérkezésének határideje:
2018.szeptember 14, péntek, banki zárás
Versenyzőknek a regisztráció a nevezési díj számlánkra történő beérkezésével válik érvényessé, enélkül kutyát nem sorolunk be futamba.
Utalás adatai:
Lelkes Edzőklub Bt
1040 4993 5052 6789 5274 1016 (KH Bank)
Megjegyzés: RG-2018
Lemondásra szintén 2018 szeptember 14-ig (20:00) van lehetőség, ezek után nem tudunk nevezési díjat visszatéríteni.
Lemondás: https://goo.gl/forms/JoIGnU7bkFZBei2t2
Szervezőknek a lemondási határidőt megelőző 48 óráig van lehetőségük bármilyen változtatásra (helyszín, szabályzat, stb).
A két nap alatt ágazatonként is lehet indulni, de a cél a két triatlon versenyen való részvétel lenne.
Ágazatokban 1-2-3. helyet díjazzuk.
A triatlon versenyben minden divizióban hirdetünk 1-2-3.helyezettet, amit serleggel, éremmel és oklevéllel díjazunk. Oklevelet minden résztvevő kap. Aki csak tiratlonban indul, az külön az ágazati versenyben nem lesz elismerve (de lehet rá külön jelentkezni), csak az összetett teljesítmény alapján. Vagyis, ha Buksi nevű kutyus indul a Jumping Games-en, az összesített eredményhirdetésen fog részt venni, de dönthet úgy, hogy plusz nevezésért indul a falmászás ágazatban is, megméretve magát azok közt is, akik csak oda neveztek, csak ágazatban.
Időbeosztás:
Szombat: fékezőernyő, falmászás, magasugrás
Vasárnap: agárpálya, távolugrás, futópad
Részvételi díjak:
Ágazatonként a részvétel 2500.-/kutya.
Részvétel a triatlon versenyen: 6000.-/kutya
Részvétel mindkét triatlon versenyen: 10.000.-/kutya.
Ha valaki indul bármelyik, vagy mindkét triatlon versenyen, annak az ágazati verseny díja: 1500.-/kutya.
VERSENY KIÍRÁS
Általános szabályok:
Megjelenés, fegyelem
A rendezvény egész területén kötelező a póráz használata, agresszívabb kutyákon a szájkosár. A pálya nem ismerkedési helyszín, nagyobb sétára, bemelegítésre a versenyszámok helyszínétől távol van lehetőség, de ott is csak pórázon.
A versenyen csak egészséges, megfelelő fizikai kondícióban lévő kutya indulhat. Amennyiben a rendezvény szervezői úgy ítélik meg, hogy egy kutya állapota nem megfelelő a versenyzéshez (pl. sántít, láthatóan nem bírja a meleget stb.) kizárhatják a versenyen való részvételből.
A versenyen csak érvényes veszettség elleni oltással, az oltási könyv bemutatásával, 9 hónapnál idősebb kutyával lehet részt venni.
Futamra -legyen az pályaverseny, coursing, vagy futópad sprint - 3x szólítunk (maximum 2 percen belül), aki harmadik szólításra nincs ott, az kizárásra kerül a futamból, az összesített eredményekbe erről a területről nem fog tudni pontot vinni.
RUNNING GAMES
A verseny lebonyolítása
A versenyen 3 versenyszámban, csak összetettben van lehetőség a nevezésre. A versenyszámokban külön nem lesz eredményhirdetés, de lehetőség van versenyszám kihagyására, ebben az esetben a kutya abban a versenyszámban 0 pontot kap.
Mivel a diviziós beosztásokat pályaidő alapján fogjuk előre eldönteni (a versenyben mindenből csak 1 futam lesz), így csak azok nevezhetnek, akiknek van legalább 1 mért idejük 75 méteren, boxból. Bull típusú terriereknél ez nem követelmény, mert ők súlycsoport alapján lesznek kettéosztva! Fajtacsoportnál nem szükséges sem a 75 méteres kvalifikáció, sem a súly, itt a fajta a közös nevező.
A KVALIFIKÁCIÓHOZ SZÜKSÉGES FUTAMOT csak az alábbi időpontok egyikén lehet megszerezni! Korábbi időket nem tudunk figyelembe venni.
augusztus 12, Lelkes Szabadegyetem
szeptember 2, Lelkes Kupa
szeptember 16, Lelkes Edzésfélnap
Akiket nem tudunk sem fajtacsoportba, sem divizióba sorolni, vagy akik akkor jönnek életükben először (nincs mért idejük 75m-en), ők a "FUNNY GAMES"-en indulhatnak osztatlan csoportban.
A három versenyszám a következő:
- fékezőernyős sprint
- pályaverseny
- futópad sprint
A versenyszámokban elért helyezés alapján a kutya pontot szerez a következőképpen:
I.hely - 25 pont,
II. hely - 18 pont
III.hely - 15 pont
IV. hely - 12 pont
V.hely - 10 pont
VI. hely - 8 pont
VII. hely - 6 pont
VIII. hely - 4 pont
IX. hely - 2 pont
X.hely - 1 pont
A fenti pontok összege adja majd az összetett eredményt.
Díjazva divíziónként/fajtacsoportonként az összetett első 3 helyezett lesz.
Egy divízióba 8-10 kutyát sorolunk.
Minden fajta, ahol 8 vagy ennél több indulót regisztrálunk, saját fajtacsoportban versenyezhet, amennyiben erre igény van. (Speciális esetben szervezői döntéssel ennél kevesebb kutya is alkothat fajtacsoportot.)
Fix fajtacsoport az amerikai pit bull terrierek csoportja, amerikei staffordshire terrierek csoportja és a bulltipusú terrierek csoportja. 12 kutya felett ezeken belül két súlycsoport lesz: 0-23 kg és 23kg felett.
Igény esetén egy könnyített Baba-futamot is indítunk, ehhez kérlek töltsd ki a kölyökre a jelentkezési lapot, a "Baba-futam" lehetőséget választva.
JUMPING GAMES
A verseny lebonyolítása
A versenyen 3 versenyszámban, csak összetettben van lehetőség a nevezésre. A versenyszámokban külön nem lesz eredményhirdetés (kivéve, ha a versenyző az adott ágazatra külön is nevez), de lehetőség van versenyszám kihagyására, ebben az esetben a kutya abban a versenyszámban 0 pontot kap.
A három versenyszám a következő:
- falmászás
- magasugrás
- távolugrás
A versenyszámokban elért helyezés alapján a kutya pontot szerez a következőképpen:
I.hely - 25 pont
II. hely - 18 pont
III.hely - 15 pont
IV. hely - 12 pont
V.hely - 10 pont
VI. hely - 8 pont
VII. hely - 6 pont
VIII. hely - 4 pont
IX. hely - 2 pont
X.hely - 1 pont
A fenti pontok összege adja majd az összetett eredményt.
Díjazva divíziónként/fajtacsoportonként az összetett első 3 helyezett lesz.
A kutyák teljesítményét indexálással mérjük, aminek alapja a marmagasság mérés. Az adott teljesítményt osztjuk a marmagassággal, és a kapott eredmény alapján lesznek a helyezések hirdetve. Például egy magasabb kutya 55 cm marmagassággal ugrik 200 cm-t, akkor az ő eredménye 3,63 lesz, mellettte egy 47 cm marmagasságú kutya ugrik 180 centit, akkor az ő eredménye 3,82 lesz, és utóbbi kap magasabb helyezést, hiába ugrott az első kutya abszolút értelemben magasabbra.
A verseny regisztrációnál marmagasság méréssel kezdődik.
ÁGAZATI VERSENYEK
Mind a 6 ágazatban van lehetőség külön is indulni, akár részt vesz valaki a triatlon versenyekben, akár nem.

FACEBOOK eseményoldal: www.facebook.com/events/239074966899174/