Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2018.09.22: JUMPING GAMES

2018.09.22 15:56

Ebben a műfajban első próbálkozásunk volt idén: az eredeti ötlet egy kétnapos rendezvény volt, összesen két triatlon versenyben, ahol lehetett egyenként ágazatokban is indulni, és/vagy az összetett triatlon versenyben is. A "jumping" (ugrálós) versenyben volt távolugrás, magasugrás és falmászás, a "running" (futkározós) versenyben pedig agárpályás sprint, futópad és fékezőernyős sprint (www.lelkesverseny.hu/news/a2018-09-23-iii-running-games-hungary/). Szervezés közben kiderült, jobb lenne a két triatlont külön napra tenni, így végül szombaton ugráltunk, vasárnap rohantunk :)

JUMPING GAMES

Bár az időjárás nem kedvezett nekünk (egész nap hűvös volt és szitált az eső), de ez senkinek nem vette el a kedvét, teljes létszámban zajlott a verseny. Távolugrással kezdtünk, majd jött a falmászás, végül a magasugrás volt a harmadik versenyszám. A bulltipusú kutyák kivételével minden kutya marmagasság index-szel versenyzett (eredmény osztva a marmagassággal). Az ágazati és triatlon díjazás mellett kupával díjaztuk az aznapi legtöbb pontszámot elért versenyzőt is.

A triatlon versenyek legfőbb húzóereje, hogy a kutyák több területen is versenyezhetnek, amit itt még az is fűszerezett, hogy bárki eldönthette, hogy a triatlon mellett akar-e indulni külön ágazatban is, illetve lehetett egy vagy két ágazatban is indulni a triatlon kihagyásával. Fontos és izgalmas szempont, hogy az ágazatok úgy lettek összeválogatva, hogy kevés olyan kutya van, aki mindben egyformán kiváló, így a triatlon versenyben semmilyen szinten nincsenek "leosztva a lapok", nehéz lett volna előre megjósolni az eredményeket. Így igazán izgalmas volt a verseny, sok-sok meglepetéssel.

Köszönjük a díjazáshoz való hozzájárulást a Dogshop.hu-nak, a Chilicordnak és a SYSO Dognak!

Eredményhirdetés és nyeremények:

Pár fotó a versenyfutamokról, köszönjük Sós Edit!