Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2018.10.07: 2. LELKES COURSING VERSENY

2018.10.07 15:57

Tavalyi Coursing Versenyünkön (Első.... :D ) a versenycsoportokat méret ÉS fajtajellemzők alapján állítottuk össze, míg idén marmagasság alapján hoztunk létre előre meghatározott csoportokat (kis-, közép- és nagytermetű kutyák) azzal a lehetőséggel, hogy ha nagylétszámú egy csapat, akkor felezünk. A nagyméretűknél lett felezés, de nem is a méret alapján, hanem a vehemencia alapján, így lett egy "high drive" (nagyon lendületes kutyák, pl malik) és egy lassabb csapat (pl nagyobb tömegű németjuhászok). Versenybírónk Illés Edit felvállalta a feladatot, hogy az első futamuk alapján osztotta be a nagytestűeket ebbe a két csoportba. A felosztás szépen működött, a különbség látványos volt. Egyedül agár és bulltipusú fajtacsoportban volt külön versenycsoport, a kistestűek kiskört futottak. Külön díjaztuk azt a szukát és kant, akik a versenynapon a legmagasabb pontszámot kapták.

A kutyáknak adott volt a lehetőség, hogy párban fussanak, de természetesen lehetett kérni szóló futamot is. A bírálat részletes volt, és hagyományainknak megfelelően utólag is érdeklődhetett bárki a részletek felől.

Köszönjük a nyeremény támogatást a ChiliCord-nak és a SYSO Dognak, és a gyönyörű welcome ajándékokat a Vihar Lovasainak! Köszönjük az együttműködést a HKR Coursing Teamnek, a bírálatot Illés Editnek, a fotókat Gáti Oszkár Dánielnek!

Eredményhirdetés és nyeremények:

Nagytestű csoport:

Agár fajtacsoport:

Nagytestű "high drive" csoport:

Kistestű csoport:

Bulltipusú kutyák csoportja:

Közepestestű csoport:

Best in Field szuka és kan:

Képek a versenyfutamokról: