Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2019.04.13: TÁVOLUGRÁS BAJNOKSÁG, 1.FORDULÓ (Telki Kutyasulival közösen)

2019.04.13 15:03

TÁVOLUGRÁS BAJNOKSÁG, Első Forduló
2019.04.13, szombat, kb 12:00-18:00

Jelentkezés az Első Fordulóra:
https://forms.gle/RiZQTnA3tqvi7MBB9 

Jelentkezési és lemondási határidő:
2019.04.11, csütörtök, 20:00
Lemondással keressétek Nagy Andreát privát üzenetben!

Nevezési díj:
3000.-/kutya
Helyszíni nevezés (előzetes regisztráció nélkül): 4000.-/kutya

Verseny szabályzat:

A Bajnokság 3 versenyből áll (Első, Második, Harmadik Forduló). Minden egyes Fordulóban van díjazás, külön-külön, de a Harmadik Fordulóban  kihirdetjük a Bajnokság helyezettjeit is. A versenyeken egyenként is lehet indulni akkor is, ha valaki nem tud ott lenni a Bajnokság összes fordulóján. Ha valaki kettő fordulón részt vesz, és szeretné a kutyáját a Bajnokságon is megmérettetni, akkor a két fordulóból a gyengébb eredményt duplázzuk.
Eredményt az összetett Bajnokságban úgy hirdetünk, hogy a három távolságot összeadjuk, és a leghosszabb nyer (pl ha ez volt a három ugrás: 270cm, 340 cm és 310cm, akkor az összesen 920cm, ezzel fog az összesítésben szerepelni a kutya. Ha csak az első kettő távval rendelkezik, akkor 2x270=540cm (ez a kisebb táv duplázása), plusz 340cm, akkor az 880 cm).

A versenyeken az ugrások száma maximálva van 8 ugrásban.

A versenycsoportokat (diviziók) a kutyák marmagassága alapján alakítjuk ki, így lesz:
- mini < 38 cm
- kistestű 38,5-48 cm
- közepes testű 48,5-58 cm
- nagytestű csoport 58,5 cm <

A nagytestű kutyákat létszám függvényében külön választhatjuk "heavy" és "drive" csoportra, amennyiben a létszám és a nevezések ezt indokolják. A versenyben minden kutyának 8 ugrása van, a hibás ugrás is benne van a nyolcban, de eredményt nem hoz. Hiba a pálya kikerülése, belegyaloglás, belelépés, léc leverése, illetve bármelyik léc elmozdulása a helyéről 5 centinél nagyobb távolságban.
Lehetőség van fajtacsoportok kérésére, minimum létszám 6 kutya. Ha alakul fajtacsoport, akkor sem kötelező benne résztvenni, adott fajtát képviselő kutya indulhat divizóban is, illetve a törzskönyvvel rendelkező gazdik eldönthetik, bevesznek-e a fajtacsoportba fajtajelleget hordozó, de törzskönyvvel nem rendelkező kutyát. Ehhez az adott fajtacsoport minden tagjának egyöntetű  beleegyezése kell.

A kezdő távolságot, minden emelést vagy ismétlést a versenyző határozza meg. A legkisebb emelési lehetőség 10cm, de a 10cm bármely többszörösét lehet kérni emelésként. Ha egy ugrás sikertelen, akkor sem kötelező ismételni, lehet emeléssel folytatni a futamot. Kisebb távolságra nem lehet kérni az állítást, tehát sikertelen ugrás esetében vagy ismételni lehet, vagy emeléssel folytatni. Ezt a versenyző dönti el.

A rendezvény területére csak érvényes veszettségi oltást igazoló egészségügyi könyvvel vagy állatútlevéllel lehet belépni. Ennek bemutatását egész nap kérhetjük.
A rendezvény ideje alatt a versenyterületen mindig csak az éppen futamra érkező kutya vagy a pályát éppen elhagyó kutya és gazdijaik tartózkodhatnak (természetesen bíró, segítő, fotós tartózkodhat a versenyterületen). A rendezvény területén és a külső környéken is kötelező a póráz használata, kivéve amikor a kutya éppen ugrik a versenyfutamában. Kutyáját nem pórázon vezető résztvevő az aznapi rendezvényről kitiltható, ez esetben részvételi díjat nem térítünk vissza. Szintén kitiltást vonhat maga után a szemetelés, vagy egyéb olyan magatartás, ami a rendezvényen résztvevők (emberek és kutyák) biztonságát veszélyezteti, megbotránkozást okoz vagy a szervező rosszhírét keltheti.

Eredményes versenyzést kívánunk minden résztvevőnek!
Telki Kutyasuli és Lelkes Edzőklub