Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2019.05.01: 9.LELKES VERSENY - HALADÓK VERSENYE

2019.05.01 14:58

TERVEZETT IDŐBEOSZTÁS (jelentkezések függvényében változhat):
08:30-09:00 - REGISZTRÁCIÓ versenyzőknek
09:00-09:30 - masszázs workshop Versenyzőinknek (egyben saját kutya bemelegítése)
09:30-11:00 - versenyfutamok, ELŐDÖNTŐK
11:00-12:00 - szünet (masszázs workshop folytatás, levezetés, gyakorlás)
12:00-13:30 - DÖNTŐK
13:30-14:00 - REGISZTRÁCIÓ edzésre érkezőknek
13:30-14:30 - benyuszizás, startboxgyakorlás
14:30-15:00 - EREDMÉNYHIRDETÉS
15:00-15:15 - nyusziugratás (ismerkedés a nyúlgéppel)
15:15-17:00 - EDZŐFUTAMOK
-------------------------------------------------
Haladó és profi sporttársaink versenye minden távon, ahol minimum 6 nevező indul közel azonos teljesítménnyel (fajtacsoportot 6 nevezésnél már lehet kérni, ritka fajtáknál vagy extra távoknál már 4-nél), ugyanabban a divizióban (egymáshoz közeli idők, vagy fajtacsoport)
Nevezések számától függően lehetőség lesz edzésfutamokra is a verseny napján kezdőknek és haladóknak egyaránt.
Feliratkozás (egyben fajtacsoportok kérése), utalási határidő 2019 április 26, csütörtök 17:00, banki zárás
https://forms.gle/E8ohKXKuFgb3s5Vy9

NEVEZÉS:
klubtagoknak:
1 táv: 4000.-
Szuperkupa, 2 táv: 6000.-
nem klubtagoknak:
1 táv: 5000.-
Szuperkupa, 2 táv: 8000.-
helyszíni nevezés 6000.-/kutya/táv)
A feliratkozásból akkor lesz érvényes nevezés, ha a nevezési díj beérkezik bankszámlánkra a nevezési határidőig, ami 2018. április 25, csütörtök, banki zárás.
1040 4993 5052 6789 5274 1016, KH Bank, Lelkes Edzőklub Bt
IBAN számlaszám: HU84 1040 4993 5052 6789 5274 1016
BIC kód: OKHBHUHB
Banki utalás vagy befizetés közleményébe írjátok be:
gazdi neve (ha más, mint aki utalt)
kutya neve
"9-LV-Haladók"
Lemondási és változtatási határidő 2019 április 25, csütörtök 17:00, változtatni lehet az eredeti űrlapon úgy, hogy minden nevezésről kaptok egy email visszaigazolást, és azon lesz egy link a változtatáshoz.
Lemondás itt (VERSENY):
https://forms.gle/K9RgajpCPMeysjMMA

Feliratkozás edzésre a versenynapon, határidő 2019 április 29, hétfő 17:00, banki zárás
https://forms.gle/Yw5c25AVwhZSyVFv8

Klubtagság az év folyamán folyamatosan váltható, bővebb információ itt:
http://www.lelkesverseny.hu/csapatunk/klubtagsag/

A fenti határidő után emelt díjas helyszíni nevezésre lehetőség van; határidő utáni lemondást csak orvosi igazolással tudunk elfogadni.
Regisztráció vége után (09:00) már nem fogadunk el jelentkezést.
Kismama kedvezményünk (egyénileg megbeszélt futam időpont) igénybevehető, csak azokat a kéréseket tudjuk figyelembevenni, amit a nevezési űrlapra beírtok.

Verseny lebonyolítás:
Haladók versenyén indulhat mindenki, aki bármely távon tud futni a pályán nyúlra fókuszáltan hívás és segítség nélkül, és aki képes minimum elől zárt startboxból indulni.
Minden kutya két futamot fut (minimum elől) zárt startboxból. A Haladók versenyén azok is indulhatnak, akik licenccel még nem rendelkeznek, de startboxból tudnak indulni. Ha a tulajdonos és/vagy a starter-tréner azt látja, hogy a nem licences kutyának gondot okoz a zárt boxból történő indulás, kérheti az elől zárt-hátul nyitott indítást, ami megkíméli a kutyát az erőszakos boxba helyezéstől.
Az első futam időelőfutam, amely alapján a kutyákat Diviziókba soroljuk teljesített idejük alapján. Egy Divizióba ideális esetben 8 kutya kerül (minimum 6, maximum 10, leggyorsabb és leglassabb diviziókban lehet eltérés), a döntő futamok már a Divizión belüli helyezést döntik el, így minden Divizióban hirdetünk első, második, stb helyezést.

Fajtacsoportok:
6 azonos fajtájú kutya indulása esetén lehetőség van fajtacsoportot kérni, 4-től is megadható érem díjazással ritka fajtáknál. Ha a fajtacsoportba nem törzskönyves, de fajtajelleget hordozó kutya jelentkezik, akkor a törzskönyves versenyzők eldönthetik, elfogadják-e a nem törzskönyves versenyző jelentkezését a csoportba, ehhez minden tag egyöntetű beleegyezése kell.
A fajtacsoportban résztvevő versenyzők eldönthetik milyen távon/távokon indulnak, pl a két futamon belül is választhatnak 2 különböző távot, vagy dönthetnek úgy, hogy az eredményhirdetés összesített eredmények alapján lesz.
Ezeknek a kéréseknek a nevezési határidőig kell beérkezniük a szervezőkhöz, utána már nem kérhetők fajtacsoportok sem.

Szuperkupa:
Lehetőség két távon is indulnia a kutyának (2x275m, 2x70m). Így az időelőfutamokban fut egyszer 275 métert, majd egyszer 70 métert, ugyanígy a döntőben. Mind 70 méteren, mind 275 méteren hirdetünk neki helyezést, de az összetett eredmények alapján is azokkal együtt, akik a Szuperkupában részt vesznek.
Joga van a szervezőknek visszautasítani a Szuperkupára jelentkezését annak a kutyának, akinek a kondíciója nem megfelelő a négy futamhoz (túlsúlyos, rövidorr, idős kor, stb).

Díjazás:
*hamarosan*

Felszerelés:
A futamokban szájkosár mindenkinek kötelező (nem fogós kutyák, kistestű kutyák, rövidorrú kutyák kaphatbak egyedi felmentést) a szájkosáron kívül csak versenytakaró lehet a kutyán (szóló futamban nem kötelező). Nem lehet a kutyán nyakörv, hám, bolhanyakörv, vagy egyéb felszerelés. Fenthagyott felszerelés kizárást von maga után (disc).
Szájkosár választásnál nagyon fontos, hogy a kutya a szájkosárban is ki tudja nyitni a száját, levegővétel miatt. Kérdés esetén fordulj a szervezőkhöz.

Kizárás (disc):
Kizárást von maga után: fennhagyott egyéb felszerelés, késedelmes megjelenés startnál (a nem jelenlévő kutyát 1 percen belül még kétszer szólítjuk, ha harmadszorra sincs a startnál, kizárásra kerül). Bírói döntéssel orvosi vagy tréneri javaslatra visszavonandó az a kutya (nem disc), akinél a pillanatnyi egészségi állapot nem megfelelő a versenyzéshez.
Tilos még a kutyát versenyfutamában szóval buzdítani a  startboxnál, célvonalról, vagy a célvonalon túlról.
A rendezvény ideje alatt az Agárpark teljes területén kötelező a póráz használata. Kutyáját nem pórázon vezető résztvevő az aznapi rendezvényről kitiltható, ez esetben részvételi díjat nem térítünk vissza. Szintén kitiltást vonhat maga után a szemetelés, vagy egyéb olyan magatartás, ami a rendezvényen résztvevők (emberek és kutyák) biztonságát veszélyezteti, megbotránkozást okoz vagy a szervező klub rosszhírét keltheti.
A szervezők a lemondási határidőt megelőző 48 óráig változtathatnak helyszínen, szabályokon vagy időpontokon.