Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


5. LV - BESZÁMOLÓK GAZDIKTÓL - ROMPOS LUCA (ZOOM)

2015.10.07 22:16
5. LELKES VERSENY
 
„Pit bull terrier” kategória – II. hely
 
1. futam: 23,79 mp (275 méteren)
2. futam: 23,96 mp (275 méteren)
 
Annak ellenére, hogy nagyon szeretek győzni Zoommal, most a legkevésbé sem bántam, hogy „csak” a 2. helyen végeztünk. Egyrészt, mert mindössze 0,04 század másodperccel csúsztunk le a dobogó legfelső fokáról, másrészt pedig én vagyok, aki mindig amellett kampányol, hogy ne divízióban fussanak a kutyák, hanem fajtacsoportban. Szerintem az a legigazságosabb, mert hasonló felépítés a hasonló felépítéssel mérettetik össze, viszont fajtán belül azért akadhat magasságbeli különbség, és mivel Zoom általában a legmagasabb, így nem szeretném, hogy úgy tűnjön, csak azért szavazok a fajtacsoport mellett, hogy könnyen nyerjünk. Mert könnyen nyerni viszont nem szeretek grin hangulatjel , és amúgy tényleg azt állapítottam meg, hogy a felépítés számít a legjobban, magasságbeli szórás kevésbé (szélsőségeket leszámítva persze).
 
Fajtacsoportnál nem a 2 futam összetett eredménye az érvényes, hanem a jobbik ideje minden kutyának. Bár ez most nem kedvezett nekünk – de múltkor meg igen –, attól még ezt tartom itt is a jobb szabálynak, mintha a 2 futam összesített ideje számítana.
 
Amiért tehát örültem a második helynek, hogy bebizonyosodott, hogy valóban nyerhet az alacsonyabb kutya is, Mamba – aki Zoomnál több centivel alacsonyabb – lett az első. Pont láttam azt a futamát, amivel jobb időt ment Zoom első idejénél, piszok gyors volt, így ott azt gondoltam magamban, hogy ha most nem lesz jobb az ideje, mint a miénk, akkor tényleg túl sokat számít ez a magasságkülönbség, és nem igazságos a fajtacsoport. De jobb lett! ;)
 
Zoom idejétől amúgy nem vagyok elájulva, bár a csoport többi tagjához képest szuper, hogy mindkét futamban 24 alatt ment, de az eddigi 1 db, teljesen zárt boxból mért idejéhez képest, amit egy olyan napon futott nyáron, amikor árnyékban volt 40 fok, előtte ment 485-öt, majd 70-et és azután futott 275-ön 23,46-ot… Ahhoz képest ez most nem volt jó, igaz van rajta 2 kg plusz, ami meg csak az én hibám, nem az övé.
 
Az egyéni licence megszerzése óta most volt csak újra pályán és startolt mindkétszer teljesen zárt boxból, mintha mindig is onnan indult volna: magától megy be, nem kell tuszkolni a boxba, az első futamnál még láttam, hogy kaparta kicsit a rácsot, a másodiknál viszont csak néma csöndben, remegve várta, hogy nyíljon a rostély! (y)