Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


5. LV - BESZÁMOLÓK GAZDIKTÓL - SZATYINA SZILVIA (SIDNEY ÉS CANI-BALL PÍ)

2015.10.07 22:30
5. Lelkes Verseny 10.04. (Ahogy én láttam :) 
 
Lelkes Versenyzőim: Sid és Pí :)
 
Ismét túl vagyunk egy nagyon-nagyon szuper agárpályás versenyen, ahol a kutyáim megmutatták, hogy mindenre képesek.
Ez alkalommal Szuperkupára neveztem őket, hogy felmérjen az állóképességüket és hogy többet örömködhessenek a nyuszival :)
A Szuperkupa azt jelenti, hogy 2x70métert és 2x275 métert futnak a kutyák (mindezt szájkosárban, teljesen zárt boxból, így minden rajtuk múlik ;) ). Mindkét kutya diviziós versenyben vesz részt (időelőfutamok alapján besorolják őket az azonos és hasonló idejű kutyákkal), mivel Sidnek egyenlőre nincs border collie és annak keverékei társa, Pí meg aztán pláne kilóg, így ebben a kategóriában futnak. De nem is ez a lényeg, arra voltam még nagyon kíváncsi, hogyan tanulnak meg a kutyáim boxból jól rajtolni, hogyan fejlődnek, mit alkotnak stb. És nagyon jó látni az edzések gyakorlások eredményét, mert mindkét kutya 100%-ban koncentrál (Pí végre nem kap agyrázkódást a boxban). A ritmust még nem mindig kapják el jól, de Pí második körében nagyon nagyot alkotott (és most már tudom hol kell lennie a nyúlnak ahhoz, hogy ezt folyamatosan hozza ). Sid volt, hogy az első 70 méternél még középről várta a nyuszit, de a többinél már végig a rácsa alatt volt az orra és feszülten várta mikor érkezik a kanyarból a nyuszi.
 
És akkor lássuk a számokat eredményeket :)
Sidneyke 
70 méter boxos
időelőfutam alapján 2. divizióba került legjobb idővel: 8,47mp
Döntő futamban 8,34 mp-el 2. helyen végzett, Paréj Zsuzsanna Luna nevű pitje itt most jobban belehúzott :) (külön gratula nekik)
 
275 méter boxos
Időelőfutam alapján 2. divizióba került és a 3.helyen várta 23,78-al a döntőt.
Döntő futamában (egy borderes hason fekvős rajttal :) ) 24,08-al a 3. helyen végzett, majd elmagyarázom neki, hogy könnyebb úgy indulni, hogy nem hasal le teljesen :D
Szuper kupa: 10 kutyából 6 vagy 7. helyen végzett.
Ügyes kis feka szépségem <3
 
Pí, aki megint okozott meglepetést, a kis lábnélküli agaram <3 :)
70 méter boxos 
időelőfutam alapján 1. divizió 3. helyére került 8,16-al a szuper agárkeverék Krisztián Laczkó és Tóbiás Zsófia hosszú lábú Kimi leopárd kutyája mögé ;)
Majd a döntőt 8,05-ös idővel a 2. helyen zárta
 
275 méter boxos 
időelőfutam alapján: 23,24 -el a 2. divizió 1 helyére került és ezzel a futammal egyéni licencet is szerzett!
Döntőben pedig agaras pályafutása eddigi legjobb idejét hozta, ami már az 1-es divízióban is dobogó, 21,62-vel megnyerte a 2-es diviziót.
És ezzel szuper kupa 3. helyén végzett <3 Kis brutálka minden várakozásomat felülmúlta még akkor is, ha ez az idő csak 22 eleje lenne, amit a boxban művel, koncentrál, figyel, helyezkedik és mindent belead, amikor kell.
 
Szuper volt látni őket, hogy edzésről edzésre mit fejlődnek, milyen állóképességgel rendelkeznek, és imádom látni, amikor élvezik és boldogok és akarják és csinálják teljes erőbedobással, na ezért éri meg a sok befektetett energia!!
Köszönöm kiskutyáim.
 
és külön hatalmas köszönet az én drága húgomnak Viktória Urbán-nak, hogy végig segített!!!