Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2016.06.26: 7. LELKES SZABADEGYETEM

2016.06.26 08:00

A hőség tetőfokára hágott ezen a vasárnapon, de így is sok gazdi gondolta, hogy az edzéslehetőség felülírja a légkondit, így megint sok kutyus gyűlt össze nyúlűzésre. Persze próbáltunk gondoskodni róluk a melegben: volt párakapu, slagozás, medence, elektrolites italpor (köszönjük Takács Eszter!), sok árnyék.. és a jókedvü(n)k feledtette a meleget.

A "komfortnak" persze nem mindenki örült, ahogy az alábbi pár fotó is bizonyítja.... :D :D :D A kellemes hűvöset azért nem mindenki élvezte felhőtlenül :)

De azért a futás jobb volt így.

Természetesen most is tartottunk extra felkészítést az újaknak, volt benyuszizás pecaboton lévő csaliszőrrel, tartottunk startbox gyakorlást is. Kezdők kézi indítással futottak egyenes szakaszon, haladók teljes pályakörön mentek, és a profik már startboxból indultak.


A nap közönségkedvencei Stief Kata amerikai staffordshire terrier és bullterrier babái voltak, akik súlyos 20 métert futottak most kezdetnek, de nagyon ügyesek voltak, rendesen rácuppantak a nyuszira, az üldözésre. Inenntől kezdve a Lelkesek nem a Naptól, hanem a babócáktól olvadoztak.


Persze edzés is volt :) a Lelkesek most is nagyon ügyesek voltak, nem volt olyan, aki időmérés nélkül ment volna haza. Györgyi trénerünk ma egy új dolgot is kipróbált: a csoportos csalizást, ami nagyon jól működött, mert a sok kutyus egymást kergette az őrületbe, a bátrabbak mutatták a példát, így még a félénkebbek is jól rámozdultak a nyuszira, megugatták, megmorogták, és persze a végén el kapták. Így, amikor már élesben kergették a nyúlgépet, jobban le tudták küzdeni a félénkségüket.

És a futamok:

és végül: