Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


7. LSZE - BESZÁMOLÓK GAZDIKTÓL

2016.06.27 06:39

Bokodi Ildikó (Kawan, keverék)

Jó reggelt kedves Lelkesek! :)
Szeretném én is megköszönni a tegnapi napot! Ismét remek volt a szervezés! Izgatottan vártuk Kawan első futását 270 méteren, de nagyon ügyes volt, csak a nyuszira koncentrált. Annyira jó érzés látni a boldogságot a szakállas pofáján :D Általában ki van a melegben, de tegnap még ez sem zavarta. Köszönjük szépen a segítséget és a jó tanácsokat! A hőség ellenére feltöltődve értünk haza, Kawan viszont már az autóban bekómált :D Szép hetet mindenkinek! :)

Nagy Éva (BooBoo Ebony és border colliek)

Sziasztok. Megpróbálok rövid lenni :) Tegnap egy új élménnyel gazdagodtunk (y). hosszabban: aki ismer, tudja, hogy Ebony-val (PusziNyuszi) nehezen, sőt problémásan indult a kapcsolatunk. Ezért ez a nap inkább neki lett szánva, anyja most másod hegedűs volt. Nem titok, kicsit kétkedve, bizalmatlanul fogtam hozzá a feladatokhoz, de kellemesen csalódtam PusziNyusziban, már a benyuszizásnál is ügyeske volt, de utána a boxgyakorlásnál kifejezetten leesett az állam tőle. S bár az első körben nem sikerült túl jól a futama, a másodikban már kevésbé éreztem bizonytalannak. Lehet rákapunk erre a sportra :) Mindenesetre nagyon köszönöm a sok előzetes bíztatást, a pályán a rengeteg segítséget türelmet, a kellemes fogadtatást, és ezt az egész napot. Jó volt új arcok között ismerősökkel is találkozni, és jó volt látni, mennyi mindent megtesztek a kutyákért. Remélem mihamarabb ismét nálatok :) Még1x nagyon köszönök mindent a BB (BooBoo, BonBon :) ) család nevében is. Ja és q...va jó volt a lángos :)

Sárosi Zsófi

Köszönjük mi is a mai napot, a profi szervezést, a mindenre kiterjedő odafigyelést! :)

Kovács Andrea (Cosmo, border collie)

Én röviden és tömören írom meg a véleményem....
Szuper volt!
Köszi mindenkinek! ;)

Hoppál Dóra (Molly, dalmata)

Gyorsan élménybeszámolok mielőtt elutazom, mert nagyon büszke vagyok a kis lükére. :)
4. alkalommal voltunk Isaszegen. A múltkori edzésen ugyan lefutotta a 70m-t kanyarból 2x de a hossz végén mégis inkább hozzám jött oda, mint a nyúlhoz. Aztán Györgyi elmondta türelmesen újra, hogy fussunk a végén együtt, mutassam meg neki. Nem tudom mi kattant át vasárnap a kutyám agyában de megszállott módjára futott, utána pedig alig tudtam lefejteni a nyúlról a kutyát aki eddig csak megfogta de eresztette is rögtön. Megkaptuk az "ítéletet"= szájkosár.
Hű nagyon izgultam hogy mi lesz, Molly se szereti a kosarat, mint a legtöbb kutya. Hát azt hiszem ezt most totál elfelejtette, szájkosárban is el akarta kapni a nyulat a végén. Úgyhogy már csak élete első 270m-es futama miatt kellett izgulni, amit szintén gond nélkül lefutott, gyorsabban mint gondoltam, a végén a nyúlkezelő ember (bocsi borzasztó a névmemóriám) mondta, hogy vegyem le a szájkosarat mutassam meg a nyulat. Ennyi kellett, megint úgy rá fogott, alig bírtuk lefejteni ketten. Vérmatám lett. :)
Legközelebb remélem, hogy a boxszal is megbarátkozik, haladás hogy a párakapu nagyobb para volt mint a box, úgyhogy lelkesen megyünk a következő edzésre, de előbb a coursing.
Sajnálom hogy a futópadosat kihagyjuk de utána jövünk vissza újult erővel. :)
Köszönöm az élményt az összes szervezőnek, segítőnek és a lelkeseknek!

Selmecy Balázs (Easy, amerikai pit bull terrier)

Nagyon szépen köszönök mindent mindenkinek aki segített abban, hogy ez létrejöhessen. :)

Krassóvári Dia (Dotty, border collie)

Eddig mindegyik napra azt írtam, hogy eddig ez volt a legjobb, de most sem tudok mást írni!
Megvalósult ma a nagy álom, miután megláttam az első társas futamot és szerettem volna elérni, hogy az én kutyám is futhasson egy ilyenben.
S hogy milyen volt a hangulat?! A lángososnál sorban állás közben azon tűnődtünk a többiekkel, hogy vajon jövőre, ha ez így folytatódik, lassan emberi medence lesz koktél pulttal és élő zenekarral :D Már így is van minden, ami a mi kényelmünket szolgálja, de ez edzésről edzésre csak fokozódik, s hogy a kutyáknak mennyi minden jár, arról már nem is beszélve ...
Andinak és Katának nemhogy mindenre van B terve, de van C is, meg D is ... csak akkor kell aggódnom, hogyha annyira hülye voltam, hogy otthon hagytam a kutyám, mert minden másban segítenek/pótolnak.
A segítők/fotósok kitartása meg példa értékű, ahogy önzetlenül tesznek értünk a déli 40 fokos órákban is. Vannak akikért komolyan elkezdett aggódni az ember :)
Nagyon sok mindenről tudnék még írni, de száz szónak is egy a vége:
Köszönjük!