Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


8. LSZE - BESZÁMOLÓK GAZDIKTÓL

2016.08.08 17:25

VÖRÖS EMESE és GULYÁS ATTILA, Tücsök és Bogár, tacskók

A mai nap... csak ámulok! Bogárci szenzációs időket futkos, a kis villámcsajszi, bár mindig látszik, hogy a harmadik körre azért már fárad. Másodiknak kértem nekik az egyéni licencet, jó elgondolás volt.
Tücsöknél ért a legnagyobb meglepetés! Jobb időt futott az első edzőfutamánál, méghozzá 23 századdal jobbat, ami nem kevés! És ha megnézem, akkor egyre kevesebb a különbség kettőjük között :) Tavaly májusban Bogár futott annyit, mint most Tücském <3
Kis elvetemült Csipiszkéim <3 Akiknek semmi más nem számít, csak a nyúúúúúúúl :) Büszke vagyok rájuk! Nem kicsit.... nagyon! :)

A felső edzőfüzet Tücsöké, az alsó Bogáré. Látványos a javulásuk, de hozzáteszem, hogy az első két bejegyzés még nem startboxos, hanem kézi indítású rajtolás eredményei. De az látszik, hogy kettőjük között is csökken az időkülönbség, mert Tücsök szuperul gyorsul már, köszönhető annak, hogy sokat is fogyott tavaly óta :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOLNÁR BEÁTA, Dexter és Mamba, amerikai pit bull terrierek
Ma is Isaszegen jártunk, mert élvezik :) 
Kipróbáltam, hogy Dextert a végén, mikor "elkapja" a nyulat, leveszem a pályáról, kosarat le és kap helyette saját nyúlszőrt. Láss csodát, több mint egy másodperccel javult az ideje <3
Mamba meg, hát Mamba :D . Még nem futott olyan jó időt mint tavaly, de azért alakul ez. Nemsoká' Running Games, majd ott megmutatja mi is van benne ;)
Gyakoroltunk futópadot is. Dexter is folyamatosan javul, Mamba meg ma úgy tepert, hogy én is meglepődtem :D

www.youtube.com/watch?v=szbVk3Mpzk4

--------------------------------------------------------------

CZEGLÉDI ANNA, Nysha, bull keverék
koszonjuk a mai edzest is! azt hiszem sikerult ujabb embert megfertoznunk (: mert bar az agarat teljesen hidegen hagyta a nyuszi (egyelore!) de Lokinak nagyon bejott! (: Nysha mar reggel tudta, hogy valami lesz ma, mikor reggel/hajnalban keszultem...
 beult a kocsiba es vart, pedig meg csak a meleget engedtem ki, de este vacsi utan is csak fekudni kepes ((: eddigi legjobb idejet futotta 70 es 270 meteren is. fel kell kotni a gatyat running gamesre!

------------------------------------------------------------

BÉRDI FRUZSI, Loki, keverék, Skala, saluki
Köszönjük szépen a mai napot, a türelmet és kitartó próbálkozást mindenkitől, a lányoknak, hogy megoldották, hogy lejussunk és ne instant agyleégés legyen részemről a két kutyára való figyelés.
Gyönyörűszép és nagyon ügyes kutyákat láttunk, kedves és barátságos embereket és felüdülés volt, hogy mennyire nyugodt, konfliktusmentes és tudatos/kulturált volt a hangulat egy ilyen amúgy nagyon ingergazdag környezetben is. El voltunk már szokva tőle én is, az ebzetek meg pláne :D
Lokival biztosan rendszeresen jövünk, úgyhogy Skala se menekül, nem adjuk fel a próbálkozást ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HÉRA NAGY EMESE, Héra, Magnum
Köszönjük szépen a tegnapi napot (este már nem volt erőm írni :) ) a szervezőknek, a segítőknek, és mindenkinek, aki ott volt!! Szuper nap volt és nagyon jól éreztük magunkat.
Ezer hála a fuvarért Na Gyi Évinek!
Héra ismét csúcs ügyes volt. 4. edzésén már elöl zárt boxból végigtolta a 275 métert mindkétszer. Az ideje szertintem tökéletesen mindegy egy 27 cm magas kutyának, ami a lényeg, hogy halálosan elfáradt, a lelkét is kihajtotta a pályán és ezért nagyon büszke vagyok rá! <3
Magnum az első körben az én ostoba hibámból átugrotta a bariert. Másodikra pedig egy olyan szuper teljesítményt tett oda, hogy leesett az állam. Amikor utolért úgy elfutott mellettem a nyúl után, mintha ott sem lettem volna :) Ezt szerettem volna Tőle. És már szépen eljön a kanyarból, amiért nagyon büszke vagyok, neki ez a 3. edzése volt csupán.
Szóval szuper volt, fárasztó volt, találkozunk legközelebb! :)

--------------------------------------------------------------

TÓTH ENIKŐ, OTP HUNDS, Orion, Turbó, Panda, keverékek
Tegnapi nap beszámolója.
Mint tudjátok megint Lelkes Edzésre készültünk. Reggel már mikor vettem elő a hámokat tudták a Törpök, hogy hova megyünk így nem lepett meg hogy mikor az Isaszegi Agárpályához kanyarodtam le már örjöngtek az autóban. Megint elsőként értünk oda úgyhogy megint mi nyitottuk a kaput, persze felhívtam Andit h nyithatom e :)
Majd kezdődhetett a reggeli móka, nyuszizáshoz előkészíteni a peca botokat, majd regezni a saját Törpjeimmel. Mire kész lettem kezdődhetett is a móka. Györgyi a mentorom segített benyuszizni. Még mindig azt mondom hogy van mit tanulni de jó a tanárom :) napról napra többet tudok meg a kutyákról. Nagyon sok kezdő volt, nagyon sok kutyival. Voltak akik szégyenlősek voltak, voltak akik pattogtak de mondhatjuk hogy majdnem mindenkinél sikerült feléleszteni a zsákmány ösztönt.
Miután ezen túl voltunk jöhettek a sajátjaim.
Panda kezdte a sort. Próbáltuk kanyarból indítani úgy hogy én engedtem de vissza fordult hozzám a drága így második körben Isti vezette fel és én kaptam el. Na akkor már szépen lefutotta de még mindig nézelődik kifelé.(videó felvétel bizonyítja:))
Második volt Orion. Na hát vele semmi gond nincs. Megy mint a gép.Kanyarból indult mind a kétszer majd felkértek egy társasra minket. Indult szépen,szegény másik kutyus hirtelen nem értette mi ez itt mellette majd mikor oda értek a nyuszihoz állítólag testtel ellökte a másikat a kis Tirpákom.A következő versenyen már 270 és ha így halad, lehet idén még licenc kérő is lesz :)
Utoljára jött Turbókám. Nagyon jó futó de még mindig Anya a lényeg. Miután én engedtem ő is vissza fordult. Második körben már elkapó voltam így szépen lefutotta majd oda rohant a nyuszihoz és jól megijesztette. :)
Majd a nap végén kimentünk a rétre és szabadon minden nélkül futhattak egyet.Így mondhatom hogy megint jó napot zárhattunk.
Köszönjük Mindenkinek a segítséget!
Falka City : hogy elmehettünk :)
Andi : hogy segíthettünk és ott lehettünk
Györgyi: hogy tanulhattam
Kata: hogy mindig megoldod hogy ne egymás után jöjjenek a Törpök
Livi és Isti : hogy mindig segítetek
Kedves Úriember: aki elkapta Oriont a társasban

---------------------------------------------------------------------------------

HOPPÁL DÓRA, Molly, dalmata
Szerintem a videó magáért beszél. :) A box Mollynak (vagy nekem) mumus volt, most hétvégén végre futott 70 métert először, boxból (hátul nyitott) indulva. Az sem kérdés, hogy a nyúl után fut és nem hozzám... A videó végén kikerül és levadássza a nyulat. :D
Ezek után futott egy gyönyörű 270 m-t box mellől, miután többen is mondták, hogy mostantól menjünk simán 270-re, mert gyönyörűen futja végig.
A napot a Zackkel (Loretta Tóth), a másik dalmatával való közös futás zárta, szintén box mellől, azt hiszem a kutyám külső íven futósból belsős lett mióta rákattant a nyúlra... Sajnos erről nem készült közös kép és a videófelvétel sem indult el (tiszta Murphy), de nagyon érdekes volt látni két azonos termetű és súlyú, kutya versenyét. A külső szemlélők szerint más a futóstílusuk, ha esetleg valaki mégis videóra vette, megköszönném, ha megosztaná, és látnám. Remélem futnak még együtt. :) Akár 270-en is.

(A videón látszik viszont, hogy a cél előtt Mollynak be kellett fékeznie kissé, ahogy lassult a nyúl, remélem legközelebb lépést tart a kutyámmal ;) )

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROMPOS LUCA, Zoom, amerikai pit bull terrier
Vasárnap futópad- és pályaedzésen voltunk.
A pályán a boxokkal kísérleteztem most, hogy melyikből a legjobb indítani, futópadnál pedig a legutóbbi nem túl jól sikerült verseny eredményén szerettem volna javítani. Illetve gyakorolni vele ezen a padon, ami sokkal könnyebb, így máshogy mozog, mint amin itthon fut + azt, hogy attól, mert agárpálya van a közelben, még padozni is lehet rendesen. :D
Aki nem tudja értékelni a tizedmásodpercek jelentőségét, az pedig ne olvassa innentől tovább a posztot. ;)

1. futam: 24,08 mp (275 méter)
2. futam: 23,87 mp (275 méter)

1. padsprint: 498 méter (1,5 perc)
2. padsprint: 506 méter (1,5 perc)
3. padsprint: 628 méter (2 perc)

Pálya: 2013 óta fut Zoom agárpályán, viszont - már nem is értem, hogy lehet ez :D - nem érdekelt a pontos időmérés egészen tavalyig, így rendesen boxból csak előző év augusztusa óta fut, valódi mért idejei tehát innentől kezdve vannak.

A 275 métert azóta stabilan 23-egész-valamennyi eredményekkel futja, azaz vasárnap ezzel a 24,08-cal sikerült eddigi legrosszabb idejét mennie - még ha csak 0,08 századmásodperccel is csúszott 24 fölé -, 6-os boxból indulva.
A 23,87-es időt az 1-es boxból futotta, a korábbiakhoz képest ez is igen gyenge tőle. Eddig a 2-es, többnyire 3-as boxból indult, azt hiszem, mindkét futamban a rajtja nem sikerült, más szögből, máshogy várta az indulást.

Futópad: ezeknek az eredményeknek már örültem, mert az 1 hónappal ezelőtti versenyen 2 perc alatt 584 métert futott (4,86 m/sec), most pedig mindhárom mért sprinttel javított ezen: 5,53 m/sec, 5,62 m/sec, 5,23 m/sec.
Az elsőt a két pályafutam között, a többit a pályafutamok után futotta, elég hasonló, stabilan hozott idők mindháromból, de azért remélem, hogy nem áll meg ennél, mert tudom, hogy lehet még benne több. :)