Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


9. LSZE - BESZÁMOLÓK GAZDIKTÓL

2016.09.05 17:24

TÓTH LORETTA, Zack, dalmata
Mai szuper napunk Isaszegen
Zack ma 3-szor futott, ebből egyszer 70 m-t 3 másik dalmatával és 2 egyénit, egyet kisebb és egyet nagyobb kanyarból. Ez az utolsó futama volt kanyarból (elvileg kb. 85-90 m). Nagyon büszke vagyok rá, gyönyörűen teljesített a mai napon. Végre szó szerint őrjöng a nyúl után, visít ordít. A box gyakorlás is szépen ment, elől zárt boxból most már szépen tud indulni, teljesen nyúl függő lett a kicsike :)
Köszönöm ezt a remek napot és főleg a remek szervezést a Lelkes Edzőklub-nak, szuper volt ismét!
Nagyon büszke vagyok a Csodamatámra, ki tett ma magáért :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------


KISS ÁGNES, Mogyi, keverék, Jamee, jack russell terrier
Tegnap ismét edzettünk. Bár már járunk egy ideje, de most mindkét kutyámmal új dolgokat próbáltam ki. Mogyi most futott először 480 m-en: kíváncsi voltam, hogy bírja erőnléttel. 2x futott előtte 360 m-t + volt egy önszorgalom 720 m-e Marcheggben.
 A többi kutyának sem volt még mért ideje ezen a távon, így Kata Dóczi "megérzése" alapján 3 kutya futott társast: Kimi, Keisha és ő. Kimi nagyooooon gyors, de Keisha nem sokkal előzte meg. Második futama ismét ezen a távon volt, de már szólóban. Javított az idején 1,17 mp-t. Úgy volt, hogy neki ezzel véget értek a futamok, de a legvégén mégiscsak futott még egy társast 270 m-en Szamócával. Őt box mellől kézből indította a gazdi és annyira meglepődött a felnyíló boxajtón és a mellette fejhangon ugató kutyámon, hogy visszafordult (ismételt szóló futama viszont nagyon szép lett). Mogyi úgy tűnik nem fáradt el, ideje teljesen beleillik a sorba.
Jamee - vele az idén kezdtük a futást, van mért ideje 270 m-en, de aztán jöttek a "meglepetések". Kata szuper taktikát talált ki a pályáról kifutó-megálló-visszaforduló (még) bizonytalan, de futni nagyon tudó kis jrt-mnek. A nagy szakembert is megkérdeztem, mit javasolna és ugyanazt mondta, amit Kata is! Szóval a boxos indulás helyett visszaléptünk kézi indításra. Csak egyenes akartam futtatni, de azt nem a 480-as, hanem a 270-es box mellől (ezzel akartuk elejét venni, hogy kifusson a zsűriház mellett). Enéh Tóth indította (eddig én, tehát ez is változott), én pedig felfutottam előtte féltávig. Start, kutya kilő, fuuuut, én is, a kanyarnál elkaptam, szupeeer. A motortól tart (ez ismét bebizonyosodott) és emiatt a nyuszihoz sem megy oda. A második körben Lejla Strobl tanácsára vittem saját nyuszit. Taktika ugyanaz, csak most már a kanyarban vártam. És ez is sikerült, jött a kis rakéta egészen a másik boxig futottunk. Én úgy láttam, hogy a nyulat nézte, de ha hozzám futott, akkor is... Ha az kell neki, hogy tudja, várom a végén lefutom én is a 270-t. Tudom, még rá kell erősíteni erre az élményre jópárszor így ez az év neki csak az edzésről, a hosszak váltogatásáról fog szólni.
 Ne siessetek a kutyával, jól alapozzátok meg, ha bizonytalan, ne adjátok fel, lépjetek egyet-kettőt vissza. Szuper csapat vagyunk így együtt, kitaláljuk a megoldást. Köszönöm mindenkinek a segítséget és 2 hét múlva folyt.köv.
 A kenguru kutyáim:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

GYŐRFINÉ GYURCSÓ ERIKA, Elza, németjuhász
Köszönjük szépen a mai napot mindenkinek! Különösen Györgyinek, aki sok hasznos tanáccsal látott el minket, és végre megtörni látszik az átok is... sikerült egy kicsit kioldani Elzát és a második benyuszizáson már rámozdult a nyuszira kötött labdájára :) Ha lassan is, de biztosan haladunk célunk felé :) :) :) egyszer még üldözni fogjuk azt a nyusziiit :D
Ettől függetlenül jobb időt futott a tavalyinál, amire büszkék vagyunk <3 :)
Köszönjük Györgyi!:)

--------------------------------------------------------------------------------------------------
CSIK NIKOLETTA, Honey Bee, amerikai pit bull terrier baba
Koszonjuk a tegnapi edzest Andi :)
A hangulat mint mindig,szuper volt, a kisegerem imadta a sok kutyat,lovat,  simogato bacsit es nenit, a benyuszizo neni uber cuki es ugyes volt, vegulis a 20 metert le is futottuk, igaz csak azert mert Anya hivta a majmát :)
A haza ut a kocsiban kidolve,vegigszuszogva telt, vegre elfaradt a budos kolke :)
Koszonjuk a lehetoseget,meg a szokasos isteni langost! :)