Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


LELKES COURSING EDZÉS/FELKÉSZÍTÉS - BESZÁMOLÓK GAZDIKTÓL

2016.07.19 19:40

Karafa László (Worpi és Speedy amerikai pit bull terrierek)

Nagyon király hétvégénk volt a kutyákkal; szombaton Csatkán jártunk a Negatív súlyhúzó versenyen, vasárnap pedig Lelkes Edzőklubos coursingen. Az időjárás mindkét nap szörnyű volt, szinte egész napos esővel, jó esetben szél nélkül, rossz esetben széllel fűszezerezve. Szombaton még nem készültem megfelelő ruházattal sem saját, sem a kutyák részére, úgyhogy aznap az idő jobban megviselt minket, de egy kutyást szerintem az időjárás pont nem tántoríthat el a kutyázástól :) Súlyhúzásban nem indultunk, viszont szépségversenyen igen, ahol Mr. Zinetti bírált. Mindig nagy élmény találkozni egy hozzá hasonló tapasztalt kutyással, szuper volt! Speedy itt harmadik helyezett lett, nekem pedig sikerült megszerezni Mr. Zinetti könyvét a kondicionálásról, ráadásul dedikálva juhúúú :D
Vasárnap már tudtam mire számítsak, úgyhogy vittem felszerelést magamnak és a kutyáknak, persze ettől függetlenül bőrig áztunk, de legalább nem fáztunk :) Worpi hozta a formáját, imádja a coursinget és szeretem a mostani kondiját. Nincs mögötte semmi edzés, emiatt komoly teljesítményre nem is lenne képes ezzel a kondival, de én szeretem így látni és ő is jól érzi magát a bőrében így. Speedy most 8 hónapos, először próbálta ki a coursinget és azt hiszem eléggé megtetszett neki :D Köszönet mindkét rendezvény szervezőinek és az összes segítőjüknek, hiszen derekasan állták a sarat - szó szerint :) Varga Weightpull Sándor, Polgár Sándor, Nagy Andrea . Nagy-nagy köszönet a szuper képek készítőinek, már ezek miatt is megérte szétázni :) Sós Edit, Vereckei ZsanettLovró Szilvia (Demi és Phoebe, közép és óriás uszkár)

Mai nap, gyönyörű júliusi időben (értsd: egész napos szakadó eső, 15 fok, de legalább a szél nem fújt ) ismét Isaszegen jártunk... Kivételesen nem kötött pályás műnyuszihúzás, hanem coursing edzés volt itt tartva, ahol a gyorsaság helyett/mellett nagyon fontos a fordulékonyság is, hisz itt a nyuszi természetes cikcakk mozgását imitálja a műnyuszi.
Fibi a szokott módon élvezte a dolgot és nagyon ügyesen kergette a nyuszit. Ami számomra meglepő volt, hogy a második körben egy kanyarban kicsúszott és elesett, de ahelyett, hogy ez összetörte volna, felpattan és rohant tovább. <3
Demi pedig végre végigfutotta az egészet, nem vesztette szem elől a nyuszit. Persze az alacsony fű és a viszonylag rövid pálya is segített, de azért talán-talán már kezd beérni. Mindenesetre az előtte futó kutyákat két lábon magyarázva nézte végig és majdnem hason csúsztam utána miközben rángatott be a pályára. :)
Második körben egy másik kedves óriás uszkár fiúval, Zsarammal futott, ahol ugyan az elején a helyezkedés közben koccantak, de hamar rájött, hogy nincs baj és szépen, csak a nyúlra figyelve végigfutották mindketten. Nagyon jó volt nézni őket. :) 

Kiss Ágnes (Mogyi, keverék, Jamee, jack russell terrier)

JRT OS system restart
A kis zsebrakétám élete első coursing edzésén olyat produkált, 2x is, amit szerintem sokan nem felejtenek el azok közül, akikkel együtt áztunk: futás közben "lefagyott" és beletelt egy kis időbe,  mire Nagy Andreát idézve: újra indult a windows.  Mi járhatott a fejében miközben figyelt ott egyhelyben? A 2 fénykép nem 1-2 mp eltéréssel készült, hanem külön futamokban, de helyileg kb. ugyanott. Örök emlék marad. Imádom.