Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


2019.06.15: LELKES RADARVERSENY - Padlógáááz!!!

2019.06.15 09:34

FIGYELEM! IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!!!   

***********************************************

Kétfutamos verseny egyenes húzással, füves talajon, diviziós beosztással. A versenyben a kutyáknak a sebességét mérjük. Az első futam alapján soroljuk a kutyákat diviziókba, a második futam alapján dőlnek el a helyezések diviziókon belül.

NEVEZÉS:
Padlógáááz! - Radar Verseny nevezési díj:
klubtagoknak: 4000.-
nem klubtagoknak:5000.-
Feliratkozni ezen az űrlapon keresztül lehet:
https://forms.gle/6ZYKeNPWBoUjjpS5A

A feliratkozásból akkor lesz érvényes nevezés, ha a nevezési díj beérkezik bankszámlánkra a nevezési határidőig, ami
2019. május 29, szerda 17.00:
10404993-50526789-52741016, KH Bank, Lelkes Edzőklub Bt
IBAN számlaszám: HU84 1040 4993 7855 5351 5752 1016
BIC kód: OKHBHUHB
Banki utalás vagy befizetés közleményébe írjátok be:
kutya neve, "radar"

VERSENYLEÍRÁS:
A kutyák kézi indítással startolnak. A húzás füves talajon 200-300 méteres egyenes húzás coursing géppel. Az egyenes pálya adott szakaszán chipes rendszerrel bemérjük a kutya sebességét, minden futamban ugyanott. A mért szakasz úgy helyezkedik el, hogy előtte legyen terük a kutyáknak felgyorsulni, utána pedig lelassulni. A sebesség lesz a kutyák teljesítményének mértékegysége. A kutyák műnyúl után futnak. Ha a kutya nem fut végig (nem halad át a mérési ponton), akkor második próbálkozásra lehetőség van, de csak az első futamban. Ha az első futamban nincs érvényes mérés, akkor a kutya vigaszágon versenyzik a döntőben, ami egy osztatlan csoport. Ha a döntőben nincs mért eredménye, akkor NT (no time) kerül bejegyzésre, oklevelet kap, de helyezést nem ér el.
Diviziókon belül az első három helyezést díjazzuk, mindenki oklevelet kap.
A döntőkben fix diviziók lesznek:
0-24,9 km/h
25-29,9 km/h
30-34,9 km/h
35-39,9 km/h
40-44,9 km/h
45-49,9 km/h
50-54,9 km/h
55+
Vigaszág
Ha egy divizió létszáma eléri a 12 kutyát, automatikusan kettéosztjuk a diviziót (sorrend alapján fele-fele), 18-nál harmadolunk, stb
Az elődöntő futamokat a kutyák előre meghatározott futamsorrendben futják, amit legkésőbb a versenyt megelőző pénteken közzéteszünk. A döntőkben az adott diviziók résztvevői egymás után futnak (vagyis az a 6-10 kutya, aki ugyanabban a divizióban szerepel, a lassabbaktól haladunk a gyorsabbak felé), de a diviziók sorrendjét közvetlenül a döntők előtt sorsoljuk.

Felszerelés: szájkosár csak olyan kutyáknak kötelező, akik veszélyesek más kutyákra, vagy emberekre, vagy nehezen eresztenek futás után. A kutyán lehet nyakörv, hám, versenytakaró, szájkosár. Minden versenyeztető eldöntheti startoltatja vagy elkapja a kutyáját. Elkapó vagy felvezető segítségről a versenyeztető gazdi gondoskodik. Aki  első versenyfutamban nem gondoskodik elkapó vagy eresztő segítségről, automatikusan vigaszágra kerül a döntöben. Ha döntőben nincs segítsége, akkor "NT" (no time) kerül bejegyzésre és utolsó lesz a diviziójában. Érdemes két pórázt hozni.

Lemondási határidő 2019. május 29, szerda 17.00
Lemondási határidő után nevezési díjat nem térítünk vissza.
Lemondás itt:
https://forms.gle/7s9R9KHttExEpmpf7

Az verseny területére csak érvényes veszettségi oltást igazoló egészségügyi könyvvel vagy állatútlevéllel lehet belépni. Ennek bemutatását egész nap kérhetjük.
A rendezvény ideje alatt a teljes területen kötelező a póráz használata. Kutyáját nem pórázon vezető résztvevő az aznapi rendezvényről kitiltható, ez esetben részvételi díjat nem térítünk vissza. Szintén kitiltást vonhat maga után a szemetelés, vagy egyéb olyan magatartás, ami a rendezvényen résztvevők (emberek és kutyák) biztonságát veszélyezteti, megbotránkozást okoz vagy a szervező klub rosszhírét keltheti.

Verseny Facebook eseményoldala: www.facebook.com/events/819863828391710/