Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


MINISOROZAT KEZDŐKNEK - 4. DIVIZIÓS VERSENY

2016.06.20 16:30

Diviziós versenynek nevezzük azt, amikor egy első futam eredménye alapján osztjuk be a kutyákat csoportokba, ahol azok a kutyák szerepelnek, akik hasonló eredményt értek el elsőre.
Például lehet diviziós versenyt hirdetni agárpályán, ahol az adott távon megmérjük a kutyák idejét (első futam), majd azokat soroljuk azonos diviziókba, akik egymáshoz közeli időket futottak. Vagy Futópadversenyen elsőre futnak a kutyák egy percet, és akik hasonló távokat futottak, azokat tesszük egy csoportba. Egy diviziós versenyen a szervezők előre meghatározhatják a diviziók létszámát, ez a Lelkes Kupán 6-8 kutya ideális esetben, de gyakran előfordul, hogy a leggyorsabb (DIV-1) é a leglassabb divizióba kevesebb kutya kerül.

Egy diviziós versenyben a második futam a döntő, itt a kutyák már a saját diviziós társaikkal versenyeznek, nem együtt futnak, de ezen csoporton belül dőlnek el a helyezések, vagyis minden divizióban hirdetünk első, második, harmadik, stb helyezést.

Azok a kutyák, akiknek nem sikerül időt mérni az első futamban (pl visszafordul, lefut a pályáról, nem jön ki a startboxból) a döntőt egy osztatlan csoportban, a VIGASZÁGON teljesítik, ami mindig 75 méteres futam, kézi indítással.

Nagyobbtestű (gyorsabb) kutyák diviziója:

És a picikék: