Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


MINISOROZAT KEZDŐKNEK - 6. SZUPERKUPA

2016.06.18 16:44

A kutyák a versenyen választhatnak, milyen távon szeretnének versenyezni. Ez függhet a kutya kondíciójától, vagy felkészültségi szintjétől. tipikusan kezdők a 75 méteres távot szokták választani, hogy a kutya a futamban ne távolodjon, hanem közeledjen a gazdihoz, aki kezdők esetében a célvonalon túl várakozhat, haladók pedig szívesen választják a 275 méteres távot, ahol  a kutya futama kb ott végződik, ahol kezdődött, így kényelmes és egyemberes s...tartoltatni és elkapni a kutyát.

Szuperkupára azoknak a haladóknak érdemes jelentkezniük, akiknek jól megy mindkét táv, és a kutya edzettsége, kondíciója, egészségi állapota is megengedi az extra terhelést.
A szuperkupa tehát azt jelenti, hogy a versenyző nevez mind 75, mind 275 méterre, és mindkét távon versenyzik, ami 2x 2 futamot jelent: délelőtt 1x 75 métert, 1x 275 métert, majd szünet után 1x 75 métert és 1x 275 métert ismét. A kutya mindkét távon el lesz ismerve, de részt vesz egy harmadik megmérettetésben is: a négy futam összesített idői alaján is elismerjük a kutyák teljesítményét, és az első 6 kutyát díjazzuk, ezt hívjuk Szuperkupának.

Összegezve: a kutya két távon fut, de három elismerésben részesül.