Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


RUNNING GAMES - BESZÁMOLÓK GAZDIKTÓL

2016.08.22 22:15

CLAIR TAMÁS, Lucy, tacskó, Babafutam

Köszönjük a sok segítséget az első versenyünkön Lucy kutyával!!! Nagy élmény volt! :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MESITS VIKTÓRIA, Kira (Bull tip, 23 kg alatt)  és Negra (Div-4), amerikai pit bull terrierek

PitBullPannák és a Running Games:
Hát mindkét ebem tartogatott meglepetéseket...
Negra életében másodjára futott elől zárt boxból szájkosárban. Ráadásul most teljesen új, számára ismeretlen helyszínen. Annyival tudnám összegezni, hogy csodálatos ez a kiskutya! <3 A 9,40-es kvalifikációs futamidejét lefaragta 7,205-re, amivel Div-4-ben 2. helyen végzett.

Futópadon nem voltam elégedett a teljesítményével, de betudtam a nem épp kedvezô, fülledt melegnek. 253m(/1 perc)-rel azért elhozta az 1. helyet.
Végül a coursing futamban, ami életében az első volt, esett is egy nagyot, 86 ponttal sokadik helyen végzett.
Összetettben 2. helyezett lett! :)
Kirikével úgy indultam neki a versenynek, hogy jól van a Nyanya majd kitombolja magát oszt helló! Nem igazán voltak magas elvárásaim felé. Ehhez képest viszont 120%-ot teljesített, minden versenyszámban.

A 8,akármennyis pálya futamidejeihez képest 6,666-ot futott (biztos nem véletlen a szám-kötsögterrier <3 ), gyönyörű startolással (sajnos ez nem lett megörökítve), ami a 2. helyhez volt elég.
A futópadnál biztos voltam benne, hogy felejtős, igazából azt hiszem 10. helyen végzett 352 m-rel, de magához képest...el sem hittem, hogy ilyet is tud. :)
A coursing futamát sajnos kb. fél óra őrjöngés elôzte meg, de nagyon ment, nagyon boldog volt és 91 ponttal 5. lett.
Összetettben bull típusú fajtacsoportban (23 kg alatt), 15 kutyából 5. helyen végzett!
Szuper Nyunyik, szuper verseny, szuper ajándékok és nyeremények, szuper társaság, gyönyörű helyszín és kiváló szervezés! Köszönjük Lelkes Edzőklub és ADBA Club Hungary!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

CSÍK NIKOLETTA, Dizny és Sosana, amerikai pit bull terrierek (Bull tip, 23 kg alatt)

Tegnap futkoraszni volt a ket fekete gyerek. Tovabbra sem a mi sportunk, de Diznykenek talán még tetszik is a lotifuti :) Hat Sana az meg Sana :D Pont nem erdekli a futkarozas.. de legalabb elfaradt az agya meg a kis testikeje :) es csodanak csodaja kisebb-nagyobb zokkenokkel, de vegigfutotta a futni valot :D
A szervezes szuper volt, Nagy Andi mosolya mindig beragyogja ezeket a rendezvenyeket :) <3
Kulon gratula Judit Jászfalvinak es Hajnalka Bánságinak, irto buszke vagyok rajuk <3

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

TÓBIÁS ZSÓFIA, Kimi, leopárdkutya (Funny Games)

Hát lehet, hogy azért vagyok elérzékenyülve, mert az idén az első versenyünk volt, de nagyon köszönöm a rengeteg segítséget Vivien Ondrisek és Tamara Timku! Kimi hozta a formáját, 12 héttel azután, hogy életet adott 6 egészséges babának, ma megszerezte élete eddigi egyik legjobb idejét a pályán, ügyes volt coursingen, és megállás nélkül hajtotta a padot is annak ellenére, hogy könnyebbhez van szokva. Ez a második helyhez volt most elég. Képek később még jönnek, nagyon büszke vagyok Rá.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

JÁSZFALVI JUDIT, Momo, amerikai pit bull terrier (Bull tip, 23 kg alatt), Letty, németjuhász-terrier keverék (Div-3)

Egy nagyon jól kitalált és megszervezett verseny került ma megrendezésre, az ADBA Klub Hungary és a Lelkes Edzőklub által szervezett Running Games, ahol három versenyszámban mérték össze a kutyák gyorsaságát. Szinte az esélytelenek nyugalmával indultunk, hiszen idén sajnos nem tudtunk edzeni a kutyákkal. De úgy tűnik a futás lesz az új szerelmünk, mert imádják, annyira, hogy Letty negyedik helyezést ért el a csoportjában, Momo pedig második lett a 23 kg alatti bull típusúak között, erős mezőnyben. Nagyon büszke vagyok rájuk! ˘
Köszönet a szervezésért Andrea Nagy és Laszlo Karafa csapatának, a videókért és fotókért Batár Bear Gábornak! És nagyon köszönöm a bíztatást és a segítséget Nikoletta Csik, és Boy Billy!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROMPOS LUCA, Zoom, ameriki pit bull terrier (Bull tip, 23 kg felett)

The Running Games - Hungarian Edition

Az első verseny 2016-ban, amire úgy vittem, hogy mondhatjuk, rendes felkészülés előzte meg.
(Az első félévi kimaradt szezon óta 2 versenyen voltunk, de mindkettő annyira közel volt a kihagyáshoz, hogy még készítve nem igazán volt.)

A Running Games 3 versenyszámból áll; agárpályán 80 méter sprint (idő számít), futópadon 2 perc sprint (megtett méter számít) és 1 coursing futam (kb. 500 méter, pontozás). A három kategória részeredményei összesítve számítanak a versenyben.

Pályán mindig 275 méteres távon szoktam futtatni, így fogalmam sem volt, mit várhatok tőle 80 méteren - kellően robbanékony lesz-e ennyire rövid távon, vagy kéne neki a hosszabb táv a tempóhoz? Futópadnál tudtam, hogy még mindig rá van állva az intervallumos edzésre, és a fél perces sprintekre van beállva a 2 perc helyett, ennek a készülésére kellett volna még kb. 2 hét, de reméltem, hogy azt a teljesítményét meg fogja javítani, amit a legutóbbi edzésen már produkált. A coursing pedig bírói pontozásos, így nekem nehéz viszonyítani a korábbiakhoz képest, ezért ezzel kapcsolatban nem is volt semmilyen konkrét elvárásom.
A mezőnyt tekintve Zoom a "bull-típus, 23 kg feletti" kategóriában indult, eredetileg népes, 9-10 fős csoportnak nézett ki, végül többen 23 kg alá csúsztak, ezért 5-en maradtunk, de ismerve a versenytársakat + a felkészülés utolsó hetét, ami nem pont a terveim szerint alakult, nem voltam biztos így sem még a dobogóban sem. Egy harmadik helyet korrektnek tartottam volna, a másodiktól már nagyon boldog lettem volna, az elsőben pedig most tényleg nem is reménykedtem.
De Zoom megcsinálta! ;) <3

A pályán hihetetlen időt ment, 2-es boxból, eléggé kívül - de, ha ilyen időt fut kívül (is), akkor fusson, ahol szeretne! :D Ebben a számban ezzel első lett a kategóriában.
A futópaddal nagyon nem voltam elégedett, a legutóbbi edzésen teljesített 2 perc/628 métert most alulmúlta, de én hibáztam a csalizással egy olyat, amitől totál azt hitte, hogy ez megint az intervallumos edzés, és szinte sétára leváltott a sprintből. :( De a sprintes részeket se éreztem az igazinak. Ez a részeredménye a 3. helyet jelentette.
És végül a coursing, ahol 100/91 pontra értékelték a futását, ezzel ebben a számban is a legjobb eredményt érte el a csoportjában, holtversenyben két másik kutyával még.

Összegezve a részeredményeit, a két első és egy harmadik hellyel, magas összetett pontszámmal: bull-típus, 23 kg feletti - I. HELY! (Y) (65 pont)

PÁLYAFUTAM: 6,40 mp (80 méter)

FUTÓPADSPRINT: 575 méter (2 perc)

COURSING: 91 pont összesen (91%) - bíró: Gyóllai Emese
- gyorsaság: 20/18
- űzési kedv: 20/18
 - intelligencia: 20/18
- fordulékonyság: 20/18
- kondíció: 20/19

Bence-nek köszönöm az egész napi segítséget, és a rosszul sikerült padozás utáni "relax"-et külön... :D
Zoomnak pedig, hogy ismét meghálálta a belefektetett munkát! <3

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOLNÁR BEÁTA, Mamba, amerikai pit bull terrier (Bull tip, 23 kg alatt), Dexter, bull keverék (Div-1)

Vasárnap Alsónémediben jártunk a Running Games elnevezésű versenyen. Ez annyit tesz, hogy 3 óra leforgása alatt kellett egy pályafutást (80 méter egyenes), egy futópadsprintet (2 perc avagy Dexternek 1 perc) és egy coursing futamot (azt hiszem 400 méter) futnia az ebeknek.
Készülni úgy igazán nem készültünk rá. Eljártunk nagyokat sétálni, ami Mambánál az észnélküli rohanást jelenti, de ennyi kb. Viszont ez volt az első verseny életünkben amiért úgy izgultam, hogy szereném ha valamelyik kutyám jó helyezést érne el. Én nem vagyok ez a típus, általában nem érdekel, hogy elérünk e helyezést vagy sem, de erre a versenyre "nagyon rá voltam izgulva" :D.

Dexter az első divízióban indult. Nem akartam "fajtacsoportban" indítani, mert ott semmi esélye nem lett volna. Hát, divízióban se több :D.
Magához képest nagyon jót futott az agárpályán. 80 méter - 7,064. Úgy néz ki bevált, hogy megkapja a szőrt a végén, úgy tepert mint még soha :). Az ő divíziójában ez az ötödik helyre volt elég - 10 pont járt érte.
A futópadon teljesen elégedett voltam. Neki 1 percet kellett futnia. Az elején belelkesült, rohant mint az "őrült", aztán mikor rájött, hogy még mindig nem kapja meg a nyúlszőrt akkor kicsit belassított. De nem baj, legalább végig futotta :) . 1 perc - 238 méter. Ebben a divízióban ez a 2. helyre volt elég - 18 pont járt érte.
A coursingen meg, hát, Dexteres volt. Kirohant egy embercsoporthoz, aztán a quadhoz akart. Na mindegy, végül végigfutta, de a 100 pontból csak 67-t kapott :D. Ebben a divízióban ez az ötödik helyre volt elég - 10 pont járt érte.
Így összesítettben az első divízióban 5 kutyából az ötödik lett 38 ponttal :).

Mamba a "bull típusú terrierek 23 kg alatt" csoportban indult. Már mikor kivettem mérlegelni üvöltött, hisztizett, fogalma sincs mire, de teljesen be volt pörögve.
Agárpályán nagyon jót ment. Külön öröm volt, hogy az Alsónémedis pályán nem lát a boxok mellett el (míg Isaszegen ugye végig tudja nézni a nyúl mozgását - ezért ott balra kifelé tör a boxból az elején és csak akkor akar előre menni amikor felnyílik a box eleje) ezért olyan stabilan állt a boxban mint még soha. 80 méter - 6,504. Ez az ő csoportjában az első helyre volt jó - 25 pont járt érte.
A futópadon meg b.sszus, úgy ment, mint a golyó. Eddig kb 3 alkalommal és összesen ötször volt futópadon. De valahogy érzi, tudja :D . Végig tepert, egy pillanatra se sétált, sőőőőt a 2. perc végére még rá akart húzni még egy sprintet csak sajnos már lejárt az idő. 2 perc - 553 méter. Az ő csoportjában ez az első helyre volt elég - 25 pont járt érte.
Courisng. Ide kicsit korábban értünk fel, minthogy sorra kerüljünk, ezért sok ideje volt lepörögni a "fölös" energiáit előtte. De nem volt rossz szerintem, a pontozó bíró szerint 100-ból 90 pontot kapott (itt pontozzák a gyorsaságot, az űzési kedvet, az intelligenciát, a fordulékonységot és a kondíciót is). Ez az ő csoportjában a 6. helyre volt elég - 8 pontot kapott érte.
Így összesen Mambesznak lett 58 pontja, ami azt jelenti, hogy megnyerte a "23 kg alatti bull típusú terrierek" csoportját :) <3
Fotókért köszönet: Edit Sós és Szabó Mátyás!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BÁNSÁGI HAJNALKA, Piton, amerikai pit bull terrier (Bull tip, 23 kg alatt),  Detre, bullterrier (Bull tip, 23 kg alatt)

Szuper jó hétvégét zártunk az ebekkel. Nagyon büszke vagyok rájuk. <3
Szombat: Pista sikeres BH vizsga (60/56). Detti Dancs még egyszer köszönöm a felkészítést. <3
Vasárnap: Running Games: Detre a 13 indulóból a 11. helyen zárt a 23 kg alatti bulltípus kategóriában. A pályán és coursingen hozta a szokásos formáját, hasított. :) A futópadon bepánikolt, nem akarta csinálni, úgy döntöttem levesszük a gépről. Nem számít, szereti a többit, fárad tőle és ez így szuper. A 80m nem az ő távja, lassabb mint 270m-en. Szuper ügyes. <3
Piton a megosztott második helyen végzett. <3 Rá még büszkébb vagyok, mert az esélytelenek nyugalmával mentünk neki a vasárnapnak. Gondoltam elfárad, szuper lesz az is. Hát meglepett, csinálta, összeszedett volt. Az agárpályán és coursingen nagyon észnél volt, látványosan szépen és gyorsan futott. A futópadtól féltem kicsit, gondoltam leveszem, ha látom, hogy elég. Végignyomta. Egyszer lassult be, de az az én hibám volt a csalival. Decemberben túl volt egy lábműtéten, májusban egy életveszélyes baleseten. Még gyógyuló félben van. És így lett olyan a helyezése, amilyen. <3 Pedig a mozgása kimerült a sétákban. Úgyhogy dagad a májam a két kutyámtól.
Gratulálok minden résztvevőnek, szervezőnek.
A szervezés hihetetlenül jó volt, pörgött a verseny, nem volt idő unatkozni. Köszönjük Nagy Andrea!
Külön gratulálok Beáta Molnárnak és Mambának a szuper első helyért, kicsi lány megint bizonyított. Judit Jászfalvi és Momó, ti lettetek velünk a második helyezettek (így igazán mi a harmadikok lettünk), szuper ügyik voltatok. Csik Nikoletta köszi a szőrt. :) Egy élmény volt. Zsuzsanna Sulyák Detre elkapását és az egész napos segítségedet, remélem, hogy a következőre már Mani is jól lesz. <3 Petra Tallár gratula Zorkának, még mindig imádom. :)
Köszönöm a szuper képeket: Edit Sósnak és Skrach Lacnak.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FÜZESI HAJNALKA, Icey, parson russell terrier (Div-3)

Vasárnap a The Running Games-en vettünk részt,ahol 3 számban indultunk, 80 m pályaverseny,1 perc futópad és végül kb 500 m coursing, ahol a kutyák füves területen cikk-cakkban űzik a nyulat. Ezek együttes eredménye alapján, a 3. leggyorsabb csoportban, 7,78 pálya, 150m/perc futópad, és 93 pontos coursing eredménnyel, a 2. helyen végeztünk. Sőt,amire a legbüszkébb vagyok,az összes(kb 68 kutya) indulóból a coursingen, 3 kutyával egyetemben, az első legjobb között volt Icey. Itt 5 szempont alapján pontoznak:
-gyorsaság 18/20
-űzési kedv 19/20
-inteligencia 19/20
-fordulékonyság 19/20
-kondíció 18/20
A verseny után pluszban még futott egy 360 méteres távot,amit gond nélkül végigsprintelt. És még hab a tortára, hogy végül még végkimerülésig ugrálhatott a tóba. És láss csodát... elfáradt. :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ONDRISEK VIVIEN, Coco, amerikai stafforshire terrier (Div-1), Keisha, amerikai staffordshire terrier (Bull tip, 23 kg alatt)

3 versenyszámból állt:
 1. pálya verseny (80m sprint )
 2. futópad (1 ill. 2 perc alatt megtett táv)
 3. coursing (pontozás)

Coco, Divizió 1 : 2. HELY heart hangulatjel<3
 1: 6,7 mp
 2: 1perc 258m
 3: 100/89 pont

Keisha, 23kg alatti bulltype 6. hely
 1: 6,8 mp
 2: 2perc 398m
 3: 100/90 pont

Coco eredményén meglepődtem nagyon mivel divízió 1-be került ahol azért nála jóval gyorsabb kutyák voltak, és sztem ő nem is nagyon való oda, épp ezért nem is reménykedtem dobogóban, de úgy voltam vele legalább lesz egy jó napja és azt csinálhatja amit szeret, aztán nagyon örültem és meg is lepődtem mikor kiderült, hogy 2. lett, bár láttam rajta már a pályán, hogy most tényleg mindent bele ad, ez meg is mutatkozott az idején hiszen a kvalifikációs idejéhez képest 2mp-et javított, futópadon is ügyes futott,csak hát már kb az első 10mp után szétvághatta a pad a lábújját, de így is végig csinálta, coursing pedig idegen számunkra, szerintem ügyes volt,de ahoz nem értek :D Szóval összességében Coco szuperságosabb volt mint valaha <3

Keisha...hát ő meglepett most, valószínű rossz napja volt, vagy nem koncentrált nem tudom, pályán 0,1 mp el rosszabb időt futott mint Coco, pedig min 1-2mp-et rászokott verni minden távon....
A futópadot egész nyáron gyakoroltunk igaz másik padon ami valószínű könnyebb, nem tudom, de ott 2perc alatt 1140m volt a legjobbja és 1000m alá sose ment, most ahoz képest ez a 398m semmi, és láttam is rajta, hogy csak kocog néha még bele is lassít nem igazán érdekli a csali meg a labda se, nézelődik, pedig mindig minden feladatra 101%-an koncentrálni szokott és csinálja, ezt most nem, lehet tényleg rossz napja volt,még nem tudom nem jöttem rá az a pad miért nem tetszik neki, vagy mi a baj...
coursingen ő is nagyon ügyes volt pedig 2x-ra próbálta csak,és összességében nem rossz ez a 6. hely mert kemény mezőny volt és főleg pit-ek voltak a fajtacsoportban és ő mégis "csak" egy amstaff :D ,de igen azért többet vártam tőle főleg, hogy ismerem tudom mire képes, és ennél 1000x többre.
De tény neki is lehet rossz napja, lényeg, hogy élvezte, hogy futhatott úszhatott és ez az ami igazán számít. smile hangulatjel:)
összességében ismét egy szuper rendezésű verseny volt köszönjünk Lelkes és ADBA csapata, és természetesen a szuper profi képekért is hatalmas köszönet, Edit, Zsani, Zsófi, Laci és a többiek.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TÓTH ENIKŐ, Orion, keverék (edzésfutam)

Mai nap beszámolója. Mondhatnám mint a gyerekek a jatekbolt előtt vagy mint iskolás vizsga előtt, csak annyira izgultam. Sikerült du kiérni Alsónémedibe az agár pályára. Körbe néztünk majd regisztráltunk. Már akkor jött az első bökkenő hogy mért ideje csak boxból lehet így úgy döntöttem egye fene majd csak lesz vlmi. A story lényege hogy idáig csak 70m-t futott és kézből ellenben most 280m boxból. Mikor szólítottak minket oda mentünk majd Oriont kérni se kellett hogy menjen be mert magától megtette. Néztem izgatottan, láttam mikor fogy el az ereje de csak ment a drágám. Mondhatom hogy a mai napnak ő a fénypontja. Míg vártuk a következő kört persze pancsoltunk, sétáltunk, végre eljutottam pisilni is reggel hat óta így nagy volt az öröm. Második kört majdnem elbuktuk mert elfelejtették hogy kétszer fut a Dido. Így szóltam hogy hahó minket elfelejtettetek? Aztán már rohanhattunk is a boxhoz. Minden mint a karika csapás csak a zöld gombot felejtettem megnyomni ??. Ezt a kört is csodásan futotta Babú. Büszkén és boldogan fekszek le este hogy ilyen Csodáim vannak mint Orion.
Sport közvetítés
 Helyszín Alsónémedi agár park
 A nap utolsó lelkes futoja Orion
 Már a boxhoz fut
 A versenyző a boxban
 Ha kész jelezzetek
 Ha kész ne kézfeltartással
 Nyomd meg a zöld gombot
 Versenyző a boxban
 Gép indul
 Versenyző őrjöng
 A box ajtaja felnyilik
 A versenyző elindul
 Az egyenest szépen futja
 Második kanyar
 Az is megvan
 És halad a harmadik kanyarhoz
 Anyukája várja már de még nem léphet be a pályára
 Megjelenik a versenyző az utolsó kanyarban
 És igen
 Teljesítette a 280m-t
 Sikerült
 Drága hallgatók sikerült neki
 Orion ma teljesítette a 280m-t boxbol indulassal
Őrjöngés
 Sikitas
 Az OTP hounds csapata büszke lehet a legnagyobbra
:)