Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


SPORTÁG LEÍRÁS

2018.01.26 13:25

 

FALMÁSZÁS

Hasonlóan a magasugráshoz kutya és gazdi arra törekszik, minél magasabbra lógatott csalitárgyat (harapópárna) fogjon meg a kutya és tartson minimum 3 mp-ig. A kezdő ugrás magasságát a gazdi határozza meg, innen lehet emelni a magasságot 5-10 centinként, de persze lehet többet is emelni.

A gazdi rámutathat a csalitárgyra, biztathatja a kutyát, de nem érhet a csalitárgyhoz, sem a kutyához ugrás közben.

Versenyeken döntetlen esetén több rangadó is lehetséges (versenyszervezők előzetes döntése alapján):
- a kevesebb próbálkozással elért eredmény kapja a jobb helyezést.
- kisebb/könnyebb kutya nyer
- nagyobb/súlyosabb kutya nyer
- újabb futam dönt
Versenyen mérhetik az eredményt indexálva is, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb megugrott eredményt osztják a kutya marmagasságával, és a kapott szám alapján állítják sorrendbe az eredményeket.

Falmászásnál a gazdinak, vagy segédjének eredménytelen fogás esetén el kell kapniuk a kutyát, nehogy a kutya az esés következtében balesetet szenvedjen. Ha ez nem sikerül, akkor az első sikertelen elkapásnál gazdi figyelmeztetésben részesül, másodszorra pedig véget ér a versenyfutama, eredménynek pedig az előző érvényes magasság számít.

JUMPING GAMES szabályzat (csak a fentiektől eltérő):

- a versenyfutamban a kutyának összesen 8 ugrása lehet (vagyis nem magasságonként 3), ebbe  beleszámítanak az elhibázott ugrások is.                     

- az eredményt indexálással mérjük (magaság osztva marmagassággal) 

- döntetlen esetén az a kutya nyer, aki kevesebb próbálkozásból érte el az eredményét.