Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


SPORTÁG LEÍRÁS

2018.01.26 13:29

SZÁNKÓHÚZÁS
A kutya speciális felszerelésben (súlyhúzó hám) húz egy szánkót, amire súlyokat helyeznek. A súlyok mennyisége a versenyszervezők döntése alapján leggyakrabban megegyezik a  kutya súlyával, de lehet annak fele vagy más hányada is.
A szánkóhúzás alapvetően egy sprint verseny, ahol súllyal nehezítve kell a kutyának minél gyorsabban áthaladnia egy 15-20 méteres távon. A sebességet fotocellával, stopperrel mérhetik, a leggyorsabb kutya nyer. A kutya a futamban a szokásos csalitárgyakkal hívható (labda, harapópárna, szőr, kivéve étel, élőállat stb).

Szokás, hogy minden kutya két futamot fut, és a jobbik eredmény számít.