Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


SPORTÁG LEÍRÁS

2018.08.15 17:42

SZABÁLYZATOK - FÉKEZŐERNYŐS SPRINT
(RUNNING GAMES)

A kutya a versenyen két futamot teljesít, és a jobbik eredménye számít a pontozásba.
A kutya hámban teljesíti a futamát, erre a hámra erősítjük a fékezőernyőt. Nyakörvhöz nem rögzítjük az ernyőt. Hámról mindenki magának gondoskodik (ha nincs a kutyának hámja, akkor a szervezők tudnak kölcsönözni hámot, de ezt előre kell megbeszélni, hámot próbálni, semmiképpen nem a start előtt közvetlenül). A gazdi a célegyenesen túl várja a kutyát csalitárggyal (felfutás megengedett a kutyától a célon túlig). Megengedett ez előreküldés is, pl labda, vagy frizbi, puller előre dobása is, illetve a kutya szóval hívása is. A csalitárgy lehet állatszőr, nyúlpeca, harapópárna, labda, bármi, kivéve: élőállat, segédkar, élelem (jutifalat).

A pálya 70-90 méter hosszú, ebből fotocellával mérünk 30-40 méternyi távot, belépő és kilépő ponttal, mérés előtt gyorsuló, mögötte fékező zónával.
Előreküldés esetén a gazdi köteles egy elkapó segítségről gondoskodni a kutya célvonalon áthaladása után.