Zsákmányszerzés agárpályán - az igazi ösztön

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!


SPORTÁG LEÍRÁS

2018.01.26 13:35

 

Távolugrás

JUMPING GAMES szabályzat

A kutyának a versenyben egy távolugró pályán kell minél messzebbre ugornia. A kezdő távolságot a gazdi határozza meg, sikeres ugrások után a távot 10 centinként lehet emelni (minimum 10, de lehet több is). Érvényes ugrás az, amikor a kutya nem veri le a távot jelző léceket. Ha a kutya leveri a lécet, akkor az előző érvényes ugrás számít végleges eredménynek. Ha csak hozzáér a léchez, az még érvényes távnak számít, leverésnek az, ha a léc egyik vagy másik (vagy mindkét) vége a földet éri. Hiba még, ha a kutya a pályát kikerüli, ha a léc több, mint 5 centivel elmozdul, vagy ha a kutya belelép a pályába.
A kutya ugrásait két fő segítheti, egy indító és egy csalizó. 

A versenyfutamban a kutyának összesen 8 ugrása lehet, ebbe  beleszámítanak az elhibázott ugrások is.

Csalizni bármivel lehet, kivéve: étel és élőállat.
Egy csoporton belül döntetlen esetében az a kutya kapja a magasabb helyezést, aki eredményét kevesebb próbálkozásból éri el.